Chipotle köttfärs – supergott!
3-4 portioner
500 g köttfärs (jag hade hjortfärs)
kastanj champinjoner – ca 20 st, delade
2 röd lök
1 paket bacon, tärnad
10 soltorkade tomater, hackade
4 tomater, skalade och tärnade
Cayennepeppar, vitpeppar, salt
2-3 torkade chipottle chilin, finhackade
2 dl grädde
2 dl smetana
1 paket fetaost
Smör att steka i
- Smält smör i en stekpanna och bryn svampen till den blir krispig.
- Tillsätt bacon och stek ihop en stund, tills baconet blir krispigt.
- Tillsätt lök och rör om i några minuter. Häll sedan över på en tallrik.
- Smält mera smör och fräs köttet tills det får färg.
- Ha i chipotle, kryddor och soltorkade tomater, och färska tomater.
- Tillsägg grädde & smetana och sjud i ungerfär 8 minuter.
- På slutet smula fetaosten över toppen.
- Servera på en salladsbädd.