Periodisk fasta eller?

2013-04-23 8:52     10 Kommentarer    Kategori: Måltider

Här om dagen träffade jag Jonas Bergqvist och pratade lite om periodisk fasta. Han har koll på läget vad gäller ämnet och kör själv periodisk fasta sedan länge tillbaka.

Jag blir lite sugen att testa… Dessutom är det ett gäng i mitt forum som kör och trivs riktigt bra med livsstilen.

periodiskfasta

Man pratar då om ‘fastafönster’ och ‘ätfönster’ när det gäller periodisk fasta. Fastefönstret är från 16 timmar. Under fastefönster kan man dricka svart kaffe, svart te och vatten. Alltså inget med kalorier… På jonas hemsida så är det mycket enkelt beskrivet och väldigt intressant att läsa. Kika in där…

Jag ska testa, är nyfiken! Tror jag kör fasta fram till kl 11.30 och sedan lunch eller bulletkaffe! Blir spännande dag (dock något svårare när jag är på jobbet, vilket jag är idag).

Har du testat periodisk fasta?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

10 Kommentarer + Kommentera

 • Jag börjar med PF idag och hoppas på ett resultat när det gäller förbränningen/viktminskningen. Spännande resa! Hittills har det inte varit särskilt besvärligt med hunger. Trodde nästan att det skulle bli det. Jag ska också köra igång med ketonmätning eftersom jag tror att mina frukostvanor möjligen är lite för kolhydratrika och då får jag kanske ett positivt resultat. Känns lite som att dubbelkolla mig själv.

 • Hej igen! Jag väger 61 kilo nu och hoppas på några kilo mindre inom kort. Måste ju äta mycket fastän jag inte tycker det…några avocados i fastefönstret slinker ner fastän jag inte är hungrig. Sedan har jag aldrig ätit mer än ett stekt ägg till frukost tidigare så skillnaden är ju inte stor i matmängd.

 • Jag körde pf ett tag, men tyvärr gick det över styr. Hetsade mig själv till att fasta längre och längre, fick inte i mig tillräckligt med mat för att orka träna. Dessutom triggade det fram mitt gamla ätstörda beteende, med kickar av att inte äta osv.

  Men jag tycker ändå konceptet är bra, att sluta äta “bara för att man måste ha något direkt när man vaknar eller innan man somnar”. Och att man inser att det inte är farligt att vara hungrig

  • Helt rett att du slutade, inget bra sätt för någon som har eller haft ätstörningar! Tack för att du delade med dig Cam! 🙂

 • Har kört periodoisk fasta i nästan tre veckor. Känner ingen som helst hunger. Äter först kl. 11 och middag senast 19. Det fungerar alltså jättebra. Däremot så märks det inte alls på vikten… Kan det vara så att jag äter mer omedvetet i mitt fastefönster?

  • Undrar vad du äter mellan 11-19 ? Om du inte går ned i vikt, så äter du mera än du förbränner, sedan beror det på vad din start vikt är ? Och hur mkt underhudsfett har du har från början ? Men rätt konstigt är det!, att periodfasta 3 veckor utan
   Viktnedgång..

 • Hei, var med på din første forumkurs og har klart meg bra i etterkant med strikt lavkarbo. Har drukket bullet kaffe til frokost siden feb/mars og er egentlig strålende fornøyd med det…men utfordringer liker jeg godt:) når er ditt siste måltid på kvelden?

 • Jag har kört och kör pf nu. En kanongrej för att starta igång en tjurig förbränning, snabbt vänja sig av med dumma vanor och/för att må betydligt bättre mentalt. Jag blir piggare och gladare när jag kör just metoden “ätfönster, 12-20”

 • Jag kör PF Mån-Fred. Gjort det i några månader nu.
  Äter lunch(lchf) ca 11,30 och middag ca 18,00 så endast 2 mål per dygn och 6,5-7 tim ätfönster.
  Fungerar strålande. Man är så pigg och skärpt framförallt på Fm.
  Mvh Kattis

 • Jag har kört PF i över ett halvår och älskar det! Jag äter mellan 12 på dagen (dvs lunch) och 20. Första dagarna kanske man är lite hungrig på morgonen, men sen är det som att kroppen ställer om sig helt. Jag är aldrig hungrig längre, känner mig lugnare i kroppen och mår jättebra. Dessutom är det positivt för de som mäter ketoner! Och så är det ju väldigt smidigt att slippa lägga tid på frukost!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »