Nytt omelettTIPS

2012-10-25 8:25     11 Kommentarer    Kategori: Måltider

20121024-172351.jpg
Något nytt! Man ska tydligen inte vispa äggen till omeletten utan bara blanda runt med en gaffel! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

11 Kommentarer + Kommentera

  • Min första LCHF-lärare L-E Litsfeldt skrev också så i sin bok “Ät fet mat…….” endast gaffelrörning, så varje gång jag rör till en omelett så tänker jag på honom. Kul.

  • Har alltid bara rört runt med gaffeln. Fick jag lära mej i hemkunskapen som det hette när jag gick skola.

  • Det lärde jag mig som barn och har aldrig ens tänkt på att göra på annat sätt.Det är ju så enkelt: man knäcker äggen i en djup tallrikar slår sönder dem med en gaffel, en snabb tur under kallvattenkranen, salt o peppar och sen ner i pannan där en stor klick smör smält. När omeletten är klar hälls den tillbaka i samma tallrik och äts med samma gaffel.
    Minimalt med disk!

    • Mums… Men vatten i omeletten? Neeeeej… grädde eller smält smör här bara! 🙂

      • Vattnet är till för att omeletten blir fluffigare, ska inte vara mer än c.a en msk per ägg och kallt 🙂 å grädde och smör förstås.

  • Min mamma lärde mig att äggen till omelett skall blandas med gaffel…

    • Ja, de kunde bra mycket förr! 🙂

  • Jag sällar mig till skaran som alltid rört ihop med gaffel.
    // Kikki

  • Ingen nyhet för mig heller, så har jag alltid gjort.

  • Och det visste inte du??? Men Monique då 😉
    Omeletten håller ihop bättre om man bara rör ut äggen med lite vatten.

    • Jag har alltid gjort så, men aldrig ‘läst’ om det! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »