Min LCHF dag i helhet

2013-01-03 8:48     41 Kommentarer    Kategori: Måltider

Ofta får jag frågan om hur mina dagar ser ut med mat och kaffe och tider… Det är ju ganska varierande får jag ju säga!

Vardagar:20130102-165937.jpg

6.30 – 7.30
Går upp

9-11
Bullet-kaffe

11.30 – 15
Lunch

18-21
Middag

Så ser det ut på ett ungefär, lite beroende på hur hungrig/mätt jag är på morgonen och när jag tar mitt bullet-kaffe… Sedan så anpassar jag ibland min lunch efter lunchtider på jobbet.

 

Helger/ledighet:

8-9.30
Går upp20130102-165946.jpg

10-13
Bullet-kaffe

14-17
Måltid (lunch/middag)

18-21
Måltid (kan vara något lättare, eller en bullet-kaffe, eller inget alls beroende på hur dagensintag ser ut).

Många gånger på helgen eller vid ledighet så blir det två mål om dagen, då bullet-kaffe inräknad som en måltid. Men kan även bli 3 mål… Så det är väldigt olika.

Hur många mål om dagen får du i dig?

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

41 Kommentarer + Kommentera

 • Hej!

  Vad glad jag blev Monique att du gjorde mig medveten om att nätbolaget Soma Nordics produkt Cocosa extra virgin är dyrare än vad det kostar på hälsokosten i Stockholm!

  Nu tänker jag aldrig mer handla av dem. När jag började handla av dem för flera år sedan var de billigare.

 • Min dag ser ut såhär:

  7.30 – 8.00 är det uppstigning och direkt dricker jag en kopp hett vatten med pressad citron
  10.00 – 12.00 är det dags för frukost/lunch
  14.00 – 15.00 kaffe och nötter
  17.00 – 18.00 middag
  22.00 – 23.00 grönt te och ev. ett par ostskivor att doppa

  Jag är inte hungrig en minut under dagen 🙂

  • Ser bra ut! 🙂

 • Jag ska försöka börja med ketonmätning på lördag (mäter på morgonen). Jag har inte haft så bra koll på mitt intag då jag har legat i influensa under julen. Det jag funderar på dock är fettintaget.

  Måste jag dricka MBC för få i mig tillräckligt med fett = komma i ketos? Jag vet inte vart jag ligger än men eftersom jag inte går ner i vikt utan står och stampar på samma vikt så kan jag inte vara i ketos.

  Matplan (äter lite annorlunda nu från dag till dag):

  Till lunch och/eller middag kan jag ta 100-150 g grönsaker (t.ex. blomkål) med 50 g smör. Sen något protein till. Kanske kan variera mig med äta fet sås (t.ex. beasås) när jag vill ha enbart kokta grönsaker.

  En annan måltid kanske 1-2 ägg med majonnäs.

  Frukosten funderar jag på om avokado vore något? Avokado är ju fettrikt eller är det inte tillräckligt fettrikt gentemot MBC? Jag har testat MBC (både med kaffe och med kakao) men jag tycker inte det är så aptitligt. 🙁

  Bör inte det få upp mitt fettintag? Får givetvis testa mig fram men om du har några tips eller råd ifall jag kör fast.

  • Du behöver inte MBC för att komma i ketos, men det kan hjälpa till….
   Avokado är toppen, lägg på 1-2 msk majonnäs så blir det fettrikare och jättegott samt mättande!

   • Tack för svar. Majonnäs kan jag absolut ha till avokadon. Återkommer om en månad eller något om jag får rutin på ketonmätningen.

    • Varsågod! 🙂

 • Jag brukar ta en fettkaffe vid 12-13.00, fettdryck vid 15-17.00 och middag vid 19-21.00. Håller på med viktminskning just nu och detta koncept fungerar för mig då, annars brukar jag äta lunch istället för fettdrycken. Kör nästan alltid PF, ibland dricker jag fettdrycken innan 12 dock. 🙂

  • Härligt att det funkar så bra! Håller med… )

 • För mig blir det bullet-kaffe till frukost och sen en eller två måltider.

  • Som mig ungefär då! 🙂 Funkar fin fint tycker jag!

 • Jag är fundersam inför det här med enbart bullet-kaffe till frukost… Enligt näringsterapeuter som jag tidigare varit i kontakt med så är det inte särskilt snällt mot magen och kroppen att börja dagen med att fylla den tomma magen med kaffe. Dessutom undrar jag om det är förenligt med god kosthållning att leva halva dagen på bara kaffe (och kokosfett) i stället för att äta en ordentlig (LCHF) frukost? Eller är tanken att kokosfettet ska vara “maten” och därmed likvärdigt med en ordentlig frukost?

  • Min mage mår toppen, så det tror jag inte är ett problem. Sen tror jag det är mycket om man är en frukost människa eller inte och om man har svårt att få i sig fett, som ändå hjälper fettförbränningen. Många tycker det ger en otrolig kick med bullet-kaffe på morgonen. Hört väldigt mycket positivt. Men för den som hellre vill äta frukost i annan form så är ju det helt ok. 🙂 Men frukost är oftast egentligen bara en vana… 😉 Ordet ‘breakfast’ på engelska betyder ‘bryta fasta’ (break fast)… så vem säger att frukosten ska vara en måltid på morgonen, det kanske ska vara en måltid vid kl12? 😉 Något att fundera på och rätt intressant tycker jag! 🙂
   Bullet kaffe innehåller rätt mycket fett (kalorier) så det blir som en måltid, om det svarar på frågan? 🙂

 • På arbetsveckorna äter jag alltid 3 mål om dagen . På helgen 2-3 mål då oftast man äter frukost senare.
  Men äter jag 3 mål om dagen håller det hungern och suget borta, då mår jag bäst.
  Jag har aldrig vågat prova bullet-kaffe, är lite feg ; )Det låter inte gott och jag vet, jag är en fegis.

  • Dags att testa…. 😉 *LER*

 • På helgerna blir det nästan alltid mat 2 ggr om dagen med kaffe imellan, kan vara någon ost rulle till kaffe oxå. På vardagar äter jag 3 ggr! En av alla stora vinsterna med lchf tycker jag… Förr var jag tvungen att äta var tredje timme för att inte bli folkilsk! Nu blir man aldrig hungrig på samma sätt utan kan lugnt laga sin mat utan att behöva stoppa något i munnen samtidigt! Och så lugn man känner sig! Kram

  • Härligt… så är det ju! 🙂

 • Bulletkaffe 1-2 gånger, mat 1-2 gånger, beroende på dagens sysslor/hunger. Oftast går jag på kaffe tills dess det är midag. Mår utmärkt (jämfrt med förr).

  • Härligt! 🙂

 • Veckotidningen Året runt kom idag och på sidorna Kvinnohälsa beskrivs olika viktminskningsmetoder som handflatemetoden (itrim), nordisk kost och LCHF med ett trevligt reportage om din viktresa. Sen beskrivs LCHF på ett för mig underligt sätt som jag ej hört talas om tidigare: Attackfasen: bara protein 1-10 dagar,Cruisefasen: varva dagar med grönsaker o protein med dagar med enbart protein, Sammanslagninsfasen: proteindagar varvas med dagar med protein+grönsaker och dagar då man äter nästan vad man vill. Sist Stabiliseringsfasen: resten av livet då man äter som man vill 6 dagar i veckan. Men fortsätt med proteindagar (attackfasen) och att tillsätta havrekli resten av livet!!!??? Vad är detta för konstigheter, kan du vara snäll och förklara hur tidningen kan skriva detta! Jag förutsätter att du inte har beskrivit LCHF så här! Inget fett ingår ju i dessa tre faser! Tacksam för svar. Jag skall även mejla tidningen.

  • Ser att du fått flera svar… Men så konstigt! Måste ha blivit fel i artikeln. Trist! Ska köpa den vid tillfälle. Finns den under denna vecka bara?

   • Jag är ju prenumerant av denna veckotidning så jag får tidningen några dagar innan den kommer ut som lösnummer i handeln. Om du Monique är intresserad av att köpa den finns den nog i handeln nästa vecka. Det är mycket tråkigt att det blivit så här tokigt med presentationen av LCHF, folk börjar ju undra vad som egentligen gäller. Vi behöver bara riktiga fakta för att vara trovärdiga inom LCHF!

    • Håller helt med! Hoppas verkligen att de gör en rättelse i nästa nummer! Inte ok att skriva det så att det tolkas helt totalt tokfel!!! 🙂 Heja dig som reagerar!

  • Jo, det är Dukan-dieten, min kompis gick på den. Hon tappade nog kilon men jag tyckte det lät väldigt jobbigt med alla dessa regler, särskilt när vi t.ex. inte kunde träffas över ett par glas vin de veckor som det var förbjudet:-). Är övertygad om att kilona kommer krypande tillbaka så småning om, för jag kan inte se att man kan äta “normalt” (om normal innebär massor av kolhydrater) igen 6 dagar i veckan och hålla vikten.

   • Låter jobbigt… Har hört att det ska funka, har hört det en gång iaf, men jag är tveksam! Står det fel i tidningen? Har du läst den? 🙂

  • Det där är INTE lchf som beskrivs utan Dukan-dieten med mer protein och inget extra fett. De måste ha blandat ihop korten……

   • Men oj! Vad trist om de blandat ihop det hela! Suck… Måste köpa tidningen…

 • Det blir 2 eller 3 måltider beroende på hur jag jobbar och vad det blivit för mat senaste måltiden. Oftast blir det 2. Och det trivs jag jättebra med.

  • Skönt när man hittar ett sätt att leva och äta som man trivs bra med! 🙂

 • Jag äter oftast 3 gånger per dag, ibland 4 om jag har tränat. Har börjat dricka bullet-kaffe på morgonen och det fungerar fantastiskt bra måste jag säga. Oftast blir det en kopp kaffe till på f.m när jag är på jobbet och jag är nästan inte hungrig när det sedan är dags att äta lunch vid 12-12.30.
  Middag blir det sedan med familjen vid 17.30-tiden och sen brukar jag bara ta en kopp te med kokosfett i på kvällen.
  Har jag tränat däremellan blir det ett litet mellanmål också.

  • Låter fin fint! Kul att du testat bullet-kaffe! 🙂

 • Om man kan träna på fettrik kost?

  Fråga Jonas Colting som vinner massor av lopp på fettrikkost.

  Jag har blivit mycket starkare och uthålligare på denna kost. Märker direkt när jag fuskar att jag orkar inte lika mycket.

  • Håller helt med! Man tränar riktigt bra på fettdrift! 🙂

 • Jag äter 3-4 mål om dagen, frukost, lunch, middag och ev mellanmål om det dröjer länge mellan lunch och träning, eller träning och middag. Ibland på helgerna äter jag brunch och middag, men då straffar det sig ofta senare. Måste äta mer för att orka träna ordentligt, och att klämma i sig allt på två mål är imte min grej 🙂

  • Nej det är lite olika det där när man tränar. Vissa känner mera behov än andra för att äta mera/oftare osv… Bra när man känner sin egen kropp! 🙂

 • Samma här, jag jobbar oregelbundet och har svårt att få i mig det jag behöver ibland. Men då och då måste jag äta trots att jag inte är speciellt hungrig eftersom jag inte klarar stora måltider för då pajar magen direkt.

  • Bra när man hittar det som funkar för sin egen kropp 🙂

 • Kan man styrketräna på förmiddagen om man “bara” druckit bullet-kaffe till frukost?

  • Jag tycker det! 🙂 Ibland tärnar jag tom INNAN kaffet 😉 funkar toppen för mig! Jag fixar inte att träna om jag är mätt…

 • Med bullet-kaffe blir det max två måltider med fast föda per dag och precis som du huvudmåltid vid “lunchtid”. Orkar inte äta fler gånger och väldigt sällan några snacks mellan måltider. 🙂

  • Toppen! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »