Fått hem min crock pot
Nu har jag fått hem min crock pot! Men inte testat den än… Måste sätta mig in i hur den fungerar! Jag köpte min via amazon.uk där den kostar hälften så mycket som här. Den enda lilla nackdelen är att man måste köpa (billigt på Clas Ohlsson) en adapter.
Tanken är att man lägger i maten på morgonen, kryddor och allt, ställer in den på rätt tid och när man kommer hem så är maten färdig! Låter ju enkelt och har hört att det ska vara supergott!
Någon som testat? Jag tar gärna emot tips och recpet…
Kör oftast högrev. Tycker att det blir godast. Brukar lägga lite blandade grönsaker i botten typ lök, svamp, ibland lite morötter och sen lite buljong och vin. Låter den gå runt 10 timmar och sen använder man lite av skyn till gräddsås. Blir riktigt härlig smak och köttet bara faller isär.
Jag beställde också min från Amazon. Klippte helt enkelt kabeln och satte på en jordad kontakt från Biltema. 18kr kostade kalaset med kontakten och runt 500kr betalade jag för pottan ;).
Tack… Gjorde samma, klippte av, köpte ny kontakt, swish… Dock fick hjälp, där tog min kunskaper slut och begränsningarna syntes till. Men en goding hjälpte mig 😉
Hälsningar från LA USA . Här i huset har den fungerat i mer än 30 år och den har varit fantastisk hälsar amerikamoster Kram
Heeeeej! Hälsa tillbaka! Njut o ha det helt underbart ‘over there’!
Stora kramen till dig! Det vet du!!!
Oj, jag blir jättesugen!
Vilken har du?
Är den programmerbar?
Hur stor är den?
Programerbar, 5,7l! 🙂
f’låt, såg inte att kommentaren redan kommit in. Oj, så “på” jag är 😉
Gör inget det! 🙂
Oj, nu har jag googlat runt lite och: JAG VILL HA!!!
Men, har du en manuell, eller en programmerbar?
Hur stor behöver man ha till en matglad familj på 4 personer? 5,7 Liter eller runt 4 Liter?
Det finns en Crock-Pot Sweden sida på facebook där folk lägger upp massor av recept Tack för tipset nu ska jag också köpa en 🙂
Är med där, men har inte sett inläggen! Får kolla mina fb inställningar! 🙂
Härligt, grattis!
Några recept:
“Pepparrotskött”:
http://strictlypaleoish.wordpress.com/2012/04/17/boiled-meat-day-1-pepparrotskott/
“Orange Gremolata Beef Roast”:
http://strictlypaleoish.wordpress.com/2013/01/13/orange-gremolata-beef-roast/
“Purple Cabbage-n-Beef”:
http://strictlypaleoish.wordpress.com/2013/01/20/purple-cabbage-n-beef/
“Lapsang Souchong Five Spiced Orange Chicken”:
http://strictlypaleoish.wordpress.com/2012/10/28/lapsang-souchong-five-spiced-orange-chicken/
//P
TACK! 🙂
Jag gör som Kattis fas ofta över natten i stället! Pröva med att göra buljong på köttiga ben + lite grönsaker + en skvätt äppelcidervinäger (ofiltrerad) och kryddor.
Sätt crok-poten på 10 timmar (eller det dubbla!) och sila. Köttbitarna + grönsaker kan du ha i en soppa. Vansinnigt gott och enkelt Underbar att dricka som den är för värme och näring eller ha som grund till olika soppor…..
Nomnompaleo har ett par fina recept på kyckling!………
Älskar min slow cooker (som är i stort sett samma sak), och gör precis det samma som Kattis. Det tar lite tid att lära sig, men det är så smidigt. Ha kul och experimentera.
Jag köpte en via Amazon.uk för 3 år sedan.
Det är enkelt att byta kontakten till en vanlig jordad.
Jag laddar min “potta” på morg med rått kött el fågel el brynt.
Lägger grönsakerna i botten så de inte kokar sönder.(värmen kommer från sidorna)
Har i max 1dl vätska/vin och sparsamt med kryddor då det ska puttra länge.
Laddar kl 07,00 och ställer den på slow. När jag kommer hem kl 16,30 är det klart och man slänger fram innerdelen av “pottan” på bordet och äter.
Gott, framförallt,enkelt.
Mvh Kattis, Norrköping