Te och te – hälsoboost!

2017-11-19 9:55     Kommentera    Kategori: Dryck, Kosttillskott

I och med att jag börjat med morgonyoga varje morgon så har jag även tagit bort morgonkaffe och tar istället en till två koppar te. Men inte vilket te som helst, utan jag är väldigt noga med att det ska vara ekologiskt, utan tillsatser.

Äkta te

Äkta te består av teplantans blad. Genom smaksättningar döljs själva teet, vilket är oftast av sämre kvalitet. Lipton, ägd av Unilever är många ggr smaksatta med fruktsmaker av konstgjorda smaktillsatser, smakaromämnen. Även klassikst te som Earl Grey innehåller aromämnen (se upp för Coop, Lipton, Twinings). Kung Markatta använder äkta varor. Rooiboste, ett Sydafrikansk te är också fantastiskt och hälsosamt, men se upp för smaksättningar, det är väldigt vanligt och populärt i Sverige att smaksätta.

HUR ska jag veta?

Om du inte läst innehållsföretckningen eller är osäker, så kan du bara lämna tepåsen i koppen. Blir teet bäskt eller bittert så är det inte av naturliga råvaror.

Tips

Ett äkta te kan du dricka varmt, kallt och kan släcka törsten väldigt bra. Ett bra te kan även användas i matlagningen, som en buljong. Örtte är inte te från teplantan men kan ge en lugnande effekt, såsom kamomill, pepparmint osv. Jag är stor fan av Pukka te och Yogi te.

Hälsoegenskaper

Det finns bra med antioxicanter i te, både i grönt, rött och svart te. Jag gillar som sagt Pukka te, där tillverkaren har tagit med hälsofrämjande örter och kryddor. Jag är helt såld på deras gurkmeja-te, och jag upplever en riktig boost när jag sippar i mig två koppar på morgonen. Jag är även svag för deras te med ingefära.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »