Mjölk för kvinnor (?)

2013-09-12 11:45     Kommentera    Kategori: Hälsa & Sjukdom, Kosttillskott

Arla har kommit ut med en ny mjölk! Arla Wellness Female!

female

Den ska vara extra berikad med Vitamin D, Kalcium & Folsyra… Men vadå? Ska man börja dricka mjölk som vuxen kvinna? Överhuvudtaget, ska man dricka en massa mjölk? Jag tror tvärtom! Och har man misstänkt brist på dessa ämnen så känns det bättre att kolla upp det och ta rena tillskott.

I norden intas det stora mängder mejerier (och kalcium), men det behövs magnesium i lika stora mängder för att kroppen ska kunna ta upp allt kalcium (däför många inom LCHF behöver ren magnesium tillskott).
Mjölken idag är så pastöriserad och homogeniserad att det naturliga mineraler (magnesium, kalcium) som annars ska finnas i mjölk, har försvunnit.
Att mjölken är bra för skelettet kan också diskuteras… När det inte finns nog med kalcium i kroppen för d-vitamin att ta upp det så tar d-vit upp kalk istället som finns i benstommen. Bentätheten minskar och mjölken i många fall ger då inte starka ben utan istället svaga ben.

Kalcium får vi i oss via en bra kosthållning med grönsaker, frön och nötter!

Vad säger du?

Och att Arla gjort en egen kvinnlig mjölk, näää ingen succé tror jag!

Tillägg, en läsbar länk om mjölk och varför man inte ska överkonsumera!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »