LCHF & kosttillskott

2014-06-11 20:02     Kommentera    Kategori: Hälsa & Sjukdom, Kosttillskott

Många mail och frågor får jag om kosttillskott när man äter LCHF. I det stora hela så tycker jag personligen inte att det behövs förutom några undantag!

Det är d-vitamin på vinterhalvåret! Det ska man bara ta.

Sen kan man även lägga till omega-3, eller äta fet fiskt 3-4 ggr/vecka. Samt magnesium kan vara bra om man känner behöv för det. Hur känner man det? Det är inte ovanligt att just i samband med LCHF, som är kalciumrikt, att man behöver magnesium för att få en bra balans. Tecken på magnesiumbrist är tex kramp i benen på nätterna. Zinc är också något jag tar, från och till!
Brist på zinc är rätt så vanligt. Det påverkas av stress. Får man i sig koppar så kan det undertrycka zinc, tex om man har egen brun så kan man få i sig höga halter koppar.

Zinc är en viktig del av kroppens immunförsvar, och även positivt för huden. Det påstås att vårtor kan uppstå på grund av zinkbrist, framförallt hos barn och under tillväxtperioden. Under kraftig tillväxt använder kroppen mycket zink som även hjälper kroppen mot virusinfektioner (vårtor är virus).

Zinc är viktigt för oss, men även för djur och växter.

Zinc i ‘naturlig’ form (ej tillskott) hittar du annars i skaldjur, vetegroddar, nötter, kärnor, frön, bönor.

Just nu har BODYSTORE ett jättebra erbjudande på dessa tillskott som jag själv passar på och beställer…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »