Kosttillskott dax

2011-10-27 9:12     Kommentera    Kategori: Kosttillskott


Jag har nyligen fått min beställninga av kosttillskott! Dagens dos har intagits!

2 kapslar omega-3 (70% omega-3/kapsel)
2 tabletter magnesium (500mg/tablett)
2 tabletter D-vitamin (50 mcg /2000IE / tablett)
2 tabletter B-vitamin (B-complex: B-1: B-2: B-3: B-5: B-6: B-12: Folsyra)
1 tablett C-vitaminOmega-3

Jag köper mina tillskott via nätet och från en importör här i Karlstad.

Tänk på när du köper omega-3 att det är den med 70% omega-3/kapsel. Det finns även med 35%¸ som kostar nästan halva priset… men det blir ju dyrare i längden för då måste man ju ta 4 st för att få ett bra dagsbehov!

Dessa Omega-3 tar jag!

Varför omega-3?Skyddar bla mot blodproppar¸ ögonsjukdomar och demens. Bygger upp hjärnan hos fostret. Skyddar mot hjärt- kärlsjukdomar¸ högt blodtryck¸ arytmier mm. Minskar symptomen (stelhet och smärta) hos personer med ledbesvär. Ger skydd mot huden t.ex pigmentförändringar¸ torr hud/hårbotten¸ mjäll och eksem. Förebygger nedstämdhet och humörsvängningar¸ ökar då välbefinnandet. Hos barn har tillskott av omega-3 visat sig kunna lindra inlärningssvårigheter¸ dyslexi¸ koncentrationssvårigheter och ADHD. Ger en antiinflammatorisk effekt.

Här kan du läsa mera om varför jag tar omega-3.

Mina barn¸ som inte kan/vill svälja tabletter eller kaplsar tar den vuxna varianten av flytande omega-3.

Eskimo-3 mixtur.

Det går riktigt bra för de! 7 åringen påminner mig på morgonen: ‘Glöm inte min omega mamma’! 🙂

D-vitamin

D-vitamin är dock bland de viktigaste tillskotten vi¸ här i norden¸ kan ta!

Jag verkligen puschar för d-vitamin! Vi är många här som har brist… Jag tror jag skall skriva ett eget – d-vitamin inlägg i bloggen!

Jag har handlat både holistic och nyligen även från en lokal importör av d-vitamin. Det som är viktigt är att varje tablett är 50mcg alltså 2000 IE.
Idag tar jag dubbel dos¸ men funderar på trippel…

D-vitamin är inte att underskatta!

Varför D-vitamin?
D-vitamin är nödvändig för upptag av kalcium och fosfor till ben- och tanduppbyggnad. D-vitamin produceras i huden när den exponeras för ultraviolett ljus (UVB). Detta kan bara ske under sommarhalvåret några timmar runt lunchtid då solen står högt. Allt mer forskning talar för att D-vitaminbrist kan ha en roll i mängder av sjukdomar. Infektionssjukdomar¸ cancer¸ hjärtsjukdom¸ benskörhet¸ autism¸ generell värk/fibromyalgi¸ vinter- och vårdepressioner… listan på sjukdomar där ett samband misstänks är lång.
Brist på D-vitamin:
Depression: Svininfluensan ? brist kan öka känslighet för luftvägsinfektioner: Hjärtinfarkt: Blodproppar ? kvinnor som undviker solen har ökad risk: Värkproblem: Graviditet – minskad risk för komplikationer med tillskott

Magnesium

Många som äter LCHF behöver extra tillskott av magnesium… Det märker du ganska lätt om du får mycket kramp i benen när du sover tex.

Magnesium har jag tagit länge nu. Kramp i benen kan även vara saltbrist – så om mangesium ej hjälper helt så testa med lite mera salt i maten. Speciellt om du tränar mycket och därför svettas en del.
Det finns 2 olika som jag har anävnt mig av: Ledins Magnesium och Holistic Magnesium. Lite olika i priser¸ inbillar mig dock att den dyrare har bättre kvalité. Den köpte jag sist.

B-complex – olika b-vitaminer

Min B-complex har jag inte köpt här¸ utan från den lokala försäljaren. Men denna på bild motsvarar. Lite svårt med B-vitaminer tycker jag. B-complex ska täcka dagsbehovet av samtliga 11 B-vitaminer. Annars är jag inte för att ta multi-tabletter! Utan man skall läsa/testa sig till vad som fattas och ta det som behövs. Men med just B-vitamin så är det tydligen så att B-vitaminer är berorende av varandra för upptagningsförmågan.

Varför B-vitaminer?

B-vitaminer är viktiga för bl.a ämnesomsättning¸ blodbildning och förnyelse av kroppsvävnader.

Oj¸ det blev ett långt inlägg om mina tillskott!
Jag får ganska ofta mail om vilka tillskott jag tar och vilka jag rekommenderar. Har bara inte haft tiden att skriva detta blogginlägg innan. Men nu kommer det iaf! 🙂

Tar du några andra tillskott som du kan/vill rekommendera?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »