LCHF Påskpaj – silltårta
Perfekt nu till påsken! Denna sillpaj eller silltårta är fantastisk… GLAD PÅSK!
Pajbotten:
50 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl sesammjöl
0,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
Salt o cayennepeppar
Fyllning
1 burk mascerpone (ost)
2 dl majonnäs
1 rödlök skivad
4-5 kokta ägg
2 dl strimladsallad
1-2 dl riven västerbottenost
sill (den med minst kolhydrater, jag tog skärgårdssill)
1 knippe gräslök, finhackad
Gör så här:
PAJBOTTEN
Värm ugnen till 200 grader.
‘Smält’ smöret, tills den är mjuk, ej rinnande.
Rör i resten och tryck ut i en pajform. Det går att även använda bakplåtspapper i en form så att den ej fastnar.
Grädda pajskalet i 10 minuter.
FYLLNING
När pajskalet svalnat bred mascerponeosten på botten av pajen.
Bred över majonnäs och lägg ett lager med rödlök (ungefär hälften).
Strö över den rivna osten.
Skiva äggen och täck pajen med ägg.
Strö över salladsblad.
Lägg på sillbitar så mycket som önskas.
På med resten av rödlöken och till sist gräslök.
Ställ kallt tills den ska serveras. Fixas gärna dagen före.
Denna är så otroligt god! Både till midsommar, påsk eller som en härlig sommarlunch. Bäst är att göra en egen sillvariant med sillfileér och majonnäs, creme fraiche och kryddor.
Lycka till och njut!
Inspiration från min vän Kicki som gjorde liknande …