LCHF lussebullar
När andra ljuset brinner är snart Lucia här,
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär…
Jaha, då är det snart dags för Lucia, i år igen. Här är receptet jag hade från förra Lucia! Bullarna spritsades på plåten genom en fryspåse – blev jättebra och kladdfritt!
LCHF Lussebullar
4 ägg + 1 gula
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0¸5 gram
1 äggvita för pensling
Gör så här:
Vispa ägg fluffigt i ca 5 min. Smält smöret och blanda i saffran och grädden¸ vispa samman. Blanda detta i äggvispet.
Blanda de övriga torra ingredienserna väl och blanda ner dem i smeten. Låt svälla i minst 5-10 min.
Ta en fryspåse och häll smeten i den¸ klipp ett hål i hörnet och spritsa ut smeten på bakplåt med bakplåtspapper.Pensla bullarna med vispad äggvita.Strö över kokosflingor som alternativ till russin.
Grädda i 175 grader i ca 15 min.
Tips: Om du önskar söta lussebullar (kanske till barnen) så lägg till 1-2 msk sukrin när du vispar äggen¸ minska på 1 msk fiberhusk då. (Jag har aldrig sötning i det jag gör).
Inspiration till Lussebullarna är hämtad från Marianns LCHF mat & bak
Mina blev ganska torra. Tips på att inte få dom så?
Hm… saffran torkar ut. Kanske kortare tid i ugn? Dela o äta med smör? 🙂
Mina med 🙁 Delade dem i mitten och la i vanilgrädde. Vart som goda semlor istället!
Hej
Underbart med ett recept som inte innehåller sötningsmedel:)
Tack, blir så glad
//Linda
Tycker jag med! 🙂
Jag fick ut 10 st
Hur många lussebullar blir det?
Hvor mange boller blir det cirka?
Jag blir nu lyrisk, även ett lussebullsrecept utan sukrin. Hur gör du, när du blir lockad att baka något, men inte vill ha sötningsmedel, tar du bara bort det, eller lägger du till något annat?
Dom här måste jag testa att baka! Redan i morgon för jag ska på två luciafester på torsdag och tänkte ta med eget fikabröd.
Har gjort dom två gånger redan i år, så goda och saftiga.
Bakade dessa i lördags, helt klart de godaste bullar jag ätit.