LCHF Julskinka

2010-12-14 21:45     1 Kommentar    Kategori: Högtider, LCHF Högtider

Skinkan jag köpta var rimmad så den skulle kokas och sedan griljeras!

 

 

Det här var nog den godaste skinkan vi ätit, här hemma – hela familjen höll med! Den var helt fantastisk! Lite ‘sent’ att lägga ut nu, men men… MÅSTE bara dela med mig!

Cognac och pepparskinka

1 skinka (redo att ‘kokas’/bakas i ugn)
3 msk cognac
3 msk vatten
1 clementin
1 msk timjan
1 stor stekpåse

Blanda cognac, vatten, uppklipta clementinbitar och timjan.  Lägg skinkan i stekpåsen, häll över marinaden, stoppa i en ugnstermometer i mitted av skinkan.  Slut påsen väl och klipp några hål längst upp på påsen.

Värm ugnen till 170°C och baka skinkan tills termometern visar 70°.  Ta ur ugnen och öppna påsen.  Skär bort svålen.

Grilljering

Ställ skinkan på bakplåtspapper eller i en ugnsform, strö över nymald svartpeppar så att det täcker skinkan.  Grilljera i ugn.

200°c i några minuter, tills den får fin färg.

Riktigt riktigt gott! Vi fick hejda oss för att inte äta upp allt!!! Den skall ju vara till imorgon!

Spadet från ‘kokningen’ sparas och används med fördel till dopp-i-grytan, men för oss som inte äter bröd så spar den till en bas i en gryta eller sås framöver! Den var god att äta precis som den var oxå, soppa? Mums! 🙂

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Helt fantastiska recept jag blir så sugen….tack för att du delar med dig.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »