Lchf julglögg
Igår så hade min LCHF glögg stått i ett dygn ungefär, innan jag hann sila av den. Men åååååhhhh så gott det blev! Receptet är den samma som alltid. Varför ändra på ett vinnande koncept? 😉
Den kommer här och finns även HÄR sedan tidigare!
75cl rödvin
5 dl vatten
1 blodapelsin (clementin funkar eller apelsin) halverad och lite pressad
1 tsk riven apelsinskal
1 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
2 dl björnbär
1 dl svarta vinbär eller blåbär
1 dl hallon
1 tsk hela nejlikor
(2 dl stark sprit, tex citron vodka kan man ha i för att spetsa lita – kan även helt uteslutas.)
Lägg allt i en kastrull, precis innan det kokar upp ta av kastrullen från värmen. Ta ur apelsinen efter 20 min. Låt resten stå kvar i kastrullen och ‘vila’ i 1-3 timme, eller än bättre – över natten.
Sila och häll över i en flaska!
Servera med skalade mandlar!
Tack!!!
Hej,
Är ensam i familjen att äta sockerfritt och ska göra första gången min egen glögg, en lite mindre mängd bara. Men undrar, hur länge håller den i kylen?
Bra länge, minst två veckor (den tar ju alltid slut innan den hinner bli dålig). Det är nästan bara jag som också dricker den hemma, men den går åt ändå, även fullmängd! *SMILE*
Tusen tack Monique 🙂