LCHF glögg

2016-12-04 12:30     1 Kommentar    Kategori: Högtider, LCHF Högtider

LCHF glögg – mitt eget recept som jag hittade på för ca 8 år sedan! Den återkommer varenda juletid!
Skönt att vara hemma igen efter en lång resa till Sydafrika, julen är bäst här!

75cl rödvin (kan uteslutas)
5 dl vatten
1 blodapelsin (clementin funkar eller apelsin) halverad och lite pressad
1/2 tsk riven apelsinskal
1 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
2 dl björnbär
1 dl svarta vinbär eller blåbär
3 dl hallon
1 tsk hela nejlikor

(2 dl stark sprit, tex citron vodka kan man ha i för att spetsa lita – kan även helt uteslutas.)

Lägg allt i en kastrull, precis innan det kokar upp ta av kastrullen från värmen.  Ta ur apelsinen efter 10 min.  Låt resten stå kvar i kastrullen och ‘vila’ i 1-3 timme, eller än bättre över natten.

Sila och häll över i en flaska!

Servera med skalade mandlar!

Jättegod LCHF vänlig glögg! Förvaras i kylen…

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Är det någon speciell typ av vin du rekommenderar till glöggen?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna en kommentar tillAnki Villman

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »