LCHF glögg
LCHF glögg – mitt eget recept som jag hittade på för ca 8 år sedan! Den återkommer varenda juletid!
Skönt att vara hemma igen efter en lång resa till Sydafrika, julen är bäst här!
75cl rödvin (kan uteslutas)
5 dl vatten
1 blodapelsin (clementin funkar eller apelsin) halverad och lite pressad
1/2 tsk riven apelsinskal
1 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
2 dl björnbär
1 dl svarta vinbär eller blåbär
3 dl hallon
1 tsk hela nejlikor
(2 dl stark sprit, tex citron vodka kan man ha i för att spetsa lita – kan även helt uteslutas.)
Lägg allt i en kastrull, precis innan det kokar upp ta av kastrullen från värmen. Ta ur apelsinen efter 10 min. Låt resten stå kvar i kastrullen och ‘vila’ i 1-3 timme, eller än bättre över natten.
Sila och häll över i en flaska!
Servera med skalade mandlar!
Jättegod LCHF vänlig glögg! Förvaras i kylen…
Är det någon speciell typ av vin du rekommenderar till glöggen?