LCHF glögg
Detta recept jobbade jag många timmar med, för ett antal år sedan… Vad jag vet så var det den första lchf glöggen som syntes till på nätet. Nu finns det en hel del att välja från. Ändå tycker jag att min är godast (så klart) 😉
75cl rödvin
5 dl vatten
1 blodapelsin (clementin funkar eller apelsin) halverad och lite pressad
1 tsk riven apelsinskal
1 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
2 dl björnbär
1 dl svarta vinbär eller blåbär
1 dl hallon
1 tsk hela nejlikor
(2 dl stark sprit, tex citron vodka kan man ha i för att spetsa lita – kan även helt uteslutas.)
Lägg allt i en kastrull, precis innan det kokar upp ta av kastrullen från värmen. Ta ur apelsinen efter 20 min. Låt resten stå kvar i kastrullen och ‘vila’ i 1-3 timme, eller än bättre över natten.
Sila och häll över i en flaska!
Ibland späder jag ut med mera vatten eller vin för att den ska hålla lite längre, annars tar det så snabbt slut 😉
En annan god glögg som jag gör är LCHF SAFFRANSGLÖGG – mycket god även den, en ljus glögg.