Varning för kokosolja (?)

2015-08-21 11:17     1 Kommentar    Kategori: Fett

"I tidningar lyfts kokosoljan fram som naturlig och jättenyttig, men det är fel", säger livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius

Flera rubriker om kokosolja! Det verkar som när en rubrik kommer ut på ämnet så hakar flera på samma innehåll. Nyfiken som jag är, var jag ju ‘tvungen’ att läsa om den senaste varning för kokosolja… Blev ju inte förvånad när jag ser att Mai-Lis Hellénius ligger bakom denna skrämselpropagandan.

Mai-Lis Hellénius är livsstilsprofessor som jag upplever inte alls har koll på eller är insatt i den moderna (senaste decenniers) forskning. Jag tycker det borde ingå i hennes titel att ha koll på sånt här, eller?

Mai-Lis vill hellre att vi ska använda oss av olivolja, rapsolja och (läser med häpnad) solrosoljan(!!!!) den som är så inflammatorisk.

Mai-Lis menar att kokosoljan är inte det minsta bra för oss – eftersom det nästan uteslutande består av mättat fett som hon anser är livsfarligt. (Läs om forskningen som bevisar motsatsen).
Hon motiverar sin åsikt med att hon samt flera kostforskare anser att vi ligger farligt lågt när det gäller de fetter vi MÅSTE äta, såsom solrosolja och andra oljor och fett från feta fiskar (men det vet vi ju är bra – med fet fisk), men åter igen – solrosolja???

Mai-Lis menar att kokosolja innehåller de ‘ilskan’ fettsyrorna palmitinsyra och laurinsyra, som bland annat orsakar förhöjt kolesterol, ger inflammationer och underbygger bukfetma.
Jag blir ju verkligen förskräckt och rädd över denna välutbildade persons personliga åsikter! Ska man inte hålla sig till fakta när man ger råd inom hennes yrke?

Här kan du läsa artikeln:
Aftonbladet: Fastnat för kokosolje-trenden? Professorn: Sluta genast!

Vilka oljor är bäst?

Varför vi ska undvika solrosolja i högsta grad!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Undrar om hon tror att bröstmjölk också är farligt? Den innehåller ju laurinsyra

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »