Varför flera dricker FETTKAFFE

2015-01-14 8:23     2 Kommentarer    Kategori: Fett

Butter In Their Coffee

Läste just en artikel om den nya trenden som sprider sig snabbt. Istället för grädde (och socker) i kaffe så har folk börjat med smör istället. Och det är helt fantastiskt.

I artikeln menas det att det ska vara gräsbetande smör endast, rätt nära ekologiskt men snäppet än bättre…  Detta för att kossor får oftast spannmål som de har svårt att smälta och då produceras det en mindre bra fett i mjölken. Gräsbetande kor får fram den absolut bästa mjölken och köttet och smöret som kommer därav är minst lika bra.

Fem anledningar till varför det är bra med gräsbetes-smöret i kaffe:

 1. Gräsbetandesmör har det bästa fettet. Dessutom en bra förhållande mellan omega-6 och omega-3 fetter. Dessutom en bra källa till vitamin K vilket minskar risken för hjärtsjukdom.
 2. Det ger bra fetter för hjärnans funktion och till cellbildande i kroppen samt hormoner.
 3. Att dricka fettkaffe varje morgon sätter kroppen igång med en fantastisk fettförbränning hela dagen. Bra för viktminskning och välmående.
 4. Fettkaffe ger energi i ungefär 6 timmar framåt! Blandar man dessutom in kokosolja så bildas flera ketoner vilket tillverkas när kroppen skapar energi från fett istället för kolhydrater.
 5. Två matskedar smör i kaffet är det som behövs för motsvara en frukost! Ett snabbt alternativt dessutom för den som är på språng. Kroppen får dessutom i sig essentiella fetter och energi som ger bättre prestanda än en kolhydratskrik frukost t.ex baserad på gröt.

När man mixar smöret med kaffe får du en gräddig dryck som ger bra energi. Dave Asprey var den som kom på detta med fettkaffe ‘bullet proof coffee’ och han menar att även kvalitén på kaffet är av vikt, samt MCT olja som kommer hjälpa hjärnan att fokusera ännu bättre.

(Tack Fredrik ‘Majoren’ för tipset till artikeln)

Hela artikeln finns här

Har du testat fettkaffe?

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

 • Och var hittar man gräsbetessmör i Sverige??? Det enda jag lyckats hitta var på Ängavallen – en msk kostade ung vad ett kilo vanligt smör kostar

 • Hej !
  Tack för att du skriver om detta ämne med fettkaffe. Det finns många olika besked om ifall det är nyttigt att dricka fettkaffe varje morgon för ämnesomsättningen.
  Som jag tolkar dig så är det bra att inta detta varje morgon, kan man tillsätta äggula eller skall man avstå från detta? Är med på LCHF på facebook och där kommenteras detta med fettkaffe på olika sätt. Själv har jag osaltat smör 1-2 msk och 2 msk MCT olja samt ibland 2 äggulor. Var kan jag hitta grass-fed butter??
  Vänligen Carin

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »