STORA nyheter om ägg!!!! ÄNTLIGEN livsmedelsverket…

2015-09-17 11:17     Kommentera    Kategori: Fett

Det här är inte stort, det är gigantiskt!

ÄNTLIGEN så börjar Livsmedelsverket att sätta sig in i modern forskning. Idag går de ut med en av deras största nyheter (vad jag tycker) på väldigt länge. ÄGG ÄR INTE FARLIGT!

 

Logo slutgiltig 2.0

äggj

På livsmedelsverket.se kan vi nu läsa att det finns en missuppfattning om att ägg skulle vara farligt, men det stämmer inte. Tvärtom – ägg är bra mat.

Ägg är en källa till protein och mycket annan näring. Ägget innehåller fett, vitaminerna: A, D, E, B12, riboflavin och folat, samt mineralerna: jod, järn, kalcium, zink och selen.
Det berättar vidare på hemsidan att det finns kolesterol i ägg men man kan äta flera ägg om dagen utan att kolesterolvärdena påverkas negativt (så klart inte, detta reglerar kroppen per automatik!).

Det är pga Socialstyrelsen som Livsmedelverket tidigare, år 1971, gick ut med att ägg var farligt att äta. Trots att rekommendationerna togs bort 1976…

De fortsätter dock att häva att man ska undvika onyttiga fetter såsom korv, bacon och SMÖR! om man vill minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar… När ska de få med hela bilden undrar jag? Vilken studie har de inte förstått om att mättat fett ej är farligt?

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »