Smör orsakar inflammation i hjärnan(?)

2017-01-05 17:29     4 Kommentarer    Kategori: Fett

“Knäckebröd höjer inte blodsockret…. den nya kostpyramiden baserad på mängder av studier innehåller bara lite lösgodis…. fettsyror i smör orsakar inflammationer i hjärnan o ger bukfetma…” Uttalanden från Professor Hellénius idag! Problemet är bara att hon har ett stort inflytande över folk som inte tänker själva! Förstår inte hur hon kan få tid i rutan??? Noll koll!!!

Mai-Lis Hellénius har en tung titel som många lyssnar på. Vilka förändringar är viktiga är en av frågorna som ställs till professorn? Vi sitter för mycket i Sverige, och förbrukar väldigt få kalorier då menar Hellenius. Hon fortsätter med att det går inte att ‘banta’ bort en övervikt längre. Kosten har stor betydelse för ohälsa.

Hellénius beskriver vidare hur vi äter sämre än för 15 år sen, vi äter för mycket feta mejeriprodukter idag. Det har kommit massor av forskning som visar att fett orsakar inflammation i hjärnan. Vilken studie är det hon syftar på här????

LCHF håller blodsockret på en jämn nivå, hur tänker du Mai-Lis angående detta, är en av frågorna som ställs? Hellénius svarar med: -Det gör det om man äter utifrån basen i pyramiden också t.ex knäckebröd!

HÄR KAN DU SE INLÄGGET

 

 

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »