Och i en annan del av universum…
Men hur gick detta till??? Med all den nya moderna forskning som gjorts den senaste tiden, HUR kan man ens publicera sånt här?
I European Journal of Nutrition skriver man nyligen hur effekten av att minska fettintaget samt öka kolhydratsintaget är bättre för diabetiker med typ-2 diabetes. De hade följt 1785 personer med typ-2 diabetes. När dessa ökade sitt fettintag så äkade triglycerider, LDL kolesterol och BvA1c nivån. Medan en ökning från 45 % till 60 % av kolhydrater gav en minskade effekt. Helt sjukt otroligt. Frågan är ju då vad åt dessa patienter ihop med det ökade fettintaget?
Pinsamt!
Physicians committee: Lowering fat, increasing carbs, better for type 2 diabetes
Vitale M, Masulli M, Rivellese AA, et al. Influence of dietary fat and carbohydrates proportions on plasma lipids, glucose control and low grade inflammation in patients with type 2 diabetes—The TOSCA.IT Study. Eur J Nutr. Published online August 25, 2015.
Kolla här: http://www.pcrm.org/clinical/about under Clinical Research står det t.ex. University of Toronto. Om vi nu tittar på en annan sida, ser vi att University of Toronto är sponsrad av Coca-Cola Company:http://www.coca-colacompany.com/transparency-search?noCache=true .
Vet inte om det är orsaken, men någonting att tänka på…