Kostdoktorn i het TV debatt

2013-08-02 9:35     3 Kommentarer    Kategori: Fett, Media

20130802-092635.jpg

Andreas ägde upp i TV nu på morgonen! MEN sommarvikarierna är på nyhetsmorgon var inte pålästa alls… Det var osammanhängande och jag upplever att de inte lyssnade på svaren till frågorna. Utan bara lästa fråga efter fråga utan att föra vidare debatten eller diskussionen. Dessutom ett snabbt och snopet avslut. En debatt på ca 3 minuter blir ju ingen debatt direkt.

20130802-092657.jpg

Så pedagogiskt av kostdoktorn att visa tydligt HUR statistiken ser ut i verkligheten, Kostdr: Vem som helst kan titta på statistiken hos socialstyrelsen!
Hur kan ni ha olika bild på det här?
Kostdoktorn: Det är inte olika bilder, det här (visar statistiken) är fakta…

Åh vad bra han är vår kostdr!

Gillar oxå när Andreas svarade om artikelns innehåll:
Det är en debattartikel så det är bara vad dessa läkarna TROR…

Och Prof Annika försöker rädda lite av situationen och erkänner att det kanske inte har med lchf att göra…
Vi har ju sett att hjärtsvikt ökar, kanske inte har med lchf att göra, men med övervikt… men kolesterolvärden på väg upp igen parallelt med lchf ätandet. Baserad på fakta.

Vad gör oss sjuka? Annika: En kombination av olika saker att vi tex äter för mycket kolhydrater….

Sedan kritiserar Annika kostdoktorn.se för att där rekommenderas grädde, smör och de fetaste alternativen som de bästa alternativen. Ja just det, det är ju det som är grejen….

Annika: Kosten o det vi äter är en viktig del av hur vi lever… Vissa typer av kolhydrater o hur vi lever KAN ha med fetma att göra… Det här är en väldig kompliserad o viktig debatt. Vi ska inte uppmuntra mättade fetter….

Lite synd att inte gå in mera på kolesterol (fanns ju inte tid någonstans tydligen) och vikten av kolesterolet och att fett och kolesterol inte är orsaken till inflammationer, kärlsjukdomar eller stroke… Utan det är sockret som är boven och påverkar att LDL blir kompakt och fastnar!

Vad tyckte du om debatten?

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Heja Andreas!
    Mkt bra det han visade fram i Tv4. Det är intressen bakom som ”lyfter” fram dessa experter för att svartmåla koststilen, det är förlorarna på den som agerar. Just detta tar jag upp i mina böcker hur man använder sig av just ”experter” när det gäller egna intressen och syften. http://www.kunskapskällan.se (med ”ä” i webbadressen)

  • Jag tycker som du att Andreas var mycket bra och det var super att ha med statistiken. Som han sa: Man kan ju inte hitta på egen fakta! Tyvärr var ju, som du skriver, debatten alldeles för kort och jag tycker att Annika mest bara svamlade på och fick egentligen ingenting sagt.

  • Håller med helt o fullt, programledarna dock orutinerade med programledarskap, synd, det var inte det enda inslaget som fick ett avsnoppande. Men jag håller mig till denna kost och mår bra, punkt.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »