Karlstad – politisk initiativ om fullfeta produkter!!! STORT!

2014-01-29 9:35     3 Kommentarer    Kategori: Barn, Fett, Media

Ni som följt min kamp på återinförande av bregott i Karlstad skolor (ja hela Sveriges barn har rätt till bra mat), kan nu få ta del av hur samma kommun, alltså Karlstad har ett Politisk initiativ: Kost och hälsa som nyss blivit offentlig! Det var helt passande måste jag säga, samma kommun som tagit bort bregott och fet mjölk från skolorna, samma kommun (måste bara upprepa) vill införa fetare mat och minska lätt- och light produkter hos bl.a. de äldre! Eftersom många äldre lider av undernäring och risk för att bli undernärda pga fel kost!

Det är nämndens ordförande  Marlene Lund kopparklint som har klubbat igenom initiativet.

polj

Det står bl.a. “Vi vet att det vi äter påverkar hur vi mår och fungerar. ”   

Vidare är det om att det finns studier som bekräftar att lågkolhydratskost kan vara bättre kostråd än de traditionella råden! Samt att omsorgsförvaltningen i sina riktlinjer för kost och livsmedel ska förorda att använda fullfeta produkter som smör, grädde osv istället för lättprodukter!

De menar att det är viktigt att förvaltningen, gärna med bred delaktighet från verksamheterna och kunder, arbetar fram generall idéer på hur de kan ge kostfrågorna en ökad status i verksamheten och hur de kan arbeta för att öka matglädjen hos de äldre.

Det jag tyckte var riktigt spännande att läsa var:
Eftersom barn- och ungdomsnämden (där Niklat Wikström sitter) är ansvarig för produktionen av maten till vårdboenden, så är en samverkan i kostfrågorna givetvis nödvändig.

Förslgen  ser bl.a ut som följande:

  1. Förvaltningen får i uppdrag att utreda hur kostfrågorna kan bli en integrerad del av hälsoarbetet på ett tydligare sätt än idag.
  2. Revidera riktlinjerna för kost och livsmedel så att vi använder fullfeta produkter istället för lättprodukter
  3. Förbättra valfriheten genom att erbjuda lågkolhydratskost i större utsräckning än idag.

Det här är ju helt underbart! Wow… Vissa inom politikern har full koll och är insatt… Samma person borde sitta i Barn- & ungdomsnämden, HELT KLART!!! Undrar hur kommunen kommer göra nu?

HÄR KAN DU LÄSA MERA OM KAMPEN ATT ÅTERINFÖRA BREGOTT I SKOLAN

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Ja nog tycker jag lite synd om han som bet sig själv i häcken.

  • Äntligen någon som tar tag i fettfrågan på skolorna! Jättebra vi är många som stöttar dig.Bra kämpat!

  • Kämpa på!!! Du gör ett jättebra jobb tycker jag! Den som på riktigt tror att vi blir sjuka av naturlig mat bör tänka ett varv till! Keep up! =)))

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »