Grädde och LCHF

2013-02-10 17:09     11 Kommentarer    Kategori: Fett

IMG_6780

Hur är det med grädde egentligen! Enligt paleo (stenålderskost) så går grädde (mejerier) helt bort. Blir lite tråkigt tycker jag personligen.

Grädde är dock 40% fett, en bra fet och mättande produkt. Men mycket grädde kan även hämna viktminskningen för vissa. För andra ingen påverkan. Det fetaste och bästa alternativet är dock smör och/eller kokosolja som har 80 resp 100% fett. DET mättar mera än dubbelt så mycket som grädde.

Så tänk på det när ni gör goda gräddiga såser, ha i mera smör och ev lite mindre mängd grädde…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

11 Kommentarer + Kommentera

  • Hej

    Vill bara flika in att mitt alkoholsug försvann helt efter jag uteslöt mejerierna. Bara LCHF (strikt) minskade suget kraftigt, kanske med 95% men inte tillräckligt. Kan fungera likadant för övrigt sug som påverkar den delen av hjärnan, godis kanske?

    • Härligt att höra. LCHF tar bort sötsug och ‘behovet’ att gå och småäta som annars är väldigt vanligt när man har en svängande blodkurva. 🙂

  • Double cream har 50% Clotted cream har 55%, men den behöver scones och jordgubbssylt. Kanske kan lura ut någon combo som passar mitt nya liv?

    • Just det, clotted cream tänkte jag på! såååååå gott! Trodde den var ändå fetare, som smör…

  • Jag brukar ha problem med grädde och använder hellre creme fraiche eller smetana till såser då de lättare blir tjocka och krämiga. Grädde passar bättre vispad till bär, gärna blandad med lite fraiche.

    Numera försöker jag emellertid att strunta helt i mjölkprodukter (förutom smör), eftersom det får viktminskningen att stanna av och ökar suget efter att äta mer. En deciliter grädde innehåller trots allt 3 gram kolhydrater (=en sockerbit), så det kanske inte är så konstigt. Och ost är ju.. ost, alltså beroendeframkallande.

    Är det laktosen? Kaseinet? Eller det faktum att produkterna är (hög)pastöriserade? Möjligen en kombination, eller något helt annat.
    Både double cream och rå mjölk vore spännande att testa, så det blir väl England nästa, at long last 🙂

    • Grädde blir ju en del kolhydrater, som du säger. Och för den känsliga kroppen så kan det absolut vara en ‘bov’!

  • En lite fördel med att äta lchf i UK är att vi har 50% grädde – double cream. 🙂

    • Ja ååååhhh vad gott det är med double cream, hade för mig den var 80% fett?

  • Bra tips! Tack!

  • Någonstans någongång läste jag att man kan reagera olika på grädden om det är vispad eller inte! Hört något sådant?

  • Varför måste man kalla kosten för nånting eller någon annan bestämma vad man ska äta ? Om man inte mår bra av att äta grädde så ät det inte, om man inte har något problem med det fortsätt med det.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »