Fett är det nya hälso-ordet

2015-09-23 12:10     1 Kommentar    Kategori: Fett

SONY DSC

Fett är inne! Äntligen… Fast hos mig har det varit inne i ca 8 år nu.
I en ny rapport från finansföretaget, Credit Suisse,   så är ett nytt paradigmskifte här. Vi håller oss friska genom att äta bra och naturligt mättat fett. De ser på trender trender och framväxande medicinsk kunskap. Credit Suisse har sammanställt modern forskning och kommit fram till detta. Bolaget är stort och känt för sina trovärdiga rapporter.

Bloomberg Business: No Bread, Please, Just Pass the Butter as Fat Demand to Soar

Rapporten:

Credit Suisse Research Institute: Fat: The New Health Paradigm

kostdoktorn.se kan vi läsa en snabbsammanfattning av rapporten, den ser ut så här:

  • Fett är stort på väg tillbaka och det finns inte några vetenskapliga skäl till att frukta mättat fett eller kolesterol i kosten. Den globala efterfrågan ökar med 43% fram till 2030.
  • Kolhydrater är huvudorsaken till fetma- och diabetesepidemierna. Fler och fler förstår det. Världskonsumtionen kommer att minska med 8,3 procent fram till 2030 (trots befolkningsökning).
  • Institutets undersökningar visar att majoriteten av nutritionister och läkare fortfarande har utdaterade uppfattningar om fett och kolesterol, och tror felaktigt att det är dåligt för hjärthälsa. Modern forskning visar att den uppfattningen är felaktig, enligt modern rapporten. Detta faktum kommer sannolikt att spridas snabbt när fler och fler experter uppdaterar sin kunskap.

Framtiden är färre kolhydrater och mer fett.

credit_suisse_logo_2

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Frågan är hur man ska få SLV:s dietister och “experter” att uppdatera sig… Det skulle bli ekonomisk ruin för många av dem, med tanke all sponsring som kommer från Livsmedels- och läkemedelsindustrin.

    De slår ifrån sig alla påpekanden om ny forskning med uttalanden som “Vi vet alldeles för litet om det där än.” Jo, det är helt korrekt- SLV vet alldeles för lite om ny forskning, och de verkar dessutom helt opåverkbara. Det finns bara en sak att göra: kortsluta SLV från allt vad kostrådgivning heter, låtsas att de inte finns.

    Skolor och sjukhus har ingen skyldighet att följa SLV:s råd, men hittills har de inte vetat hur de skall göra i stället. DÄR har vi en mission att fylla!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »