En smörbytta

2012-09-03 16:45     9 Kommentarer    Kategori: Fett

För ett tag sedan fick jag en otrolig (och välpassande) present från en kompis.

En liten keramikskål till smör! Den passar perfekt till de ekologiska smörpaketen (som jag använder till mitt bullet-kaffe).

Byttan med smör står på bänken i köket, och smöret går snabbt åt, har ett litet lager i kylen dock!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

9 Kommentarer + Kommentera

  • Hej! (Riktigt) smör stående i rumstemperatur blir inte dåligt på flera veckor, om inte 1-2 månader. Ni kan lugnt ha det stående framme, i bytta med lock, utan att vara oroliga. … Jag har en bytta sedan ett par år tillbaka, och den är lika stor som ett 1/2-kilos smörpaket. Jag har alltid mitt smör framme. (Smörlagret har jag dock i kylen.) … Och strunta i vattnet, det behövs inte och det blir bara en massa vattenstänk och plask (smör drar dock inte åt sig vatten). … Dock ett tips; låt inte smörkniven/skeden ligga i smöret, utan lägg den ovanpå locket, avtorkad eller ordentligt avskrapad (mot kastrull/stekpannekanten) från överflödigt smör. Det funkar fint. … Diska kniven och byttan när du ska till att stoppa nytt smör i byttan.

  • Hej! Angående att ha smör framme, ett paket smör i en så stor bytta att det ryms vatten som täcker allt smör,då hålls smöret smidigt och “rent” hela tiden! Varken för “rinnigt” eller för hårt.Byt vattnet varje dag! Perfekt! Prova!

    • Så intressant! Men ska smöret vara i något ‘vattentät’ då?

  • Hej! Vill bara tipsa om min variant på bulletkaffe och samtidigt fråga vad du tror om det:-) Jag tar två äggulor och 2 msk kokosfett, kaffe och lite kanel eller kakao och mixar. Likvärdigt? Eller blir det betydligt mindre fett med äggulor istället för smör? Av någon anledning fixar jag inte tanken på smöret!

    • Det låter bra det med! Ägg är jättebra 🙂 Blir som du säger inte samma fett-effekt, mera protein oxå…
      Men testa med smör, dock så måste du använda stavmixer!!! 🙂 Då blir det krämigt, jag lovar! 🙂

  • Jag har alltid mitt smör framme i en bytta med lock, även under sommaren. Ett halvt kilo går åt på 4-6 dagar. Jag har aldrig känt någon skillnad på smaken så det är ingen fara.

    • Så har jag oxå förstått det…. Men jag VET inte hur länge. Det hinner ju ta slut före det blir dåligt iaf 😉

  • Oj så söt bytta 🙂 Måste bara fråga, hur länge står smöret framme? Fungerar det att ha det i rumstemperatur i flera dagar? Jag tycker att smöret är godast rumstempererat men är rädd att det ska hinna bli dåligt… tack för en inspirerande blogg =)

    • Vet faktiskt inte. Men mina föräldrar (och de flesta andra) i Sydafrika har alltid smöret framme, och där är det dessutom väldigt varmt! Hinner ta slut innan det blir dåligt, säges det 😉

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »