Bulletkaffe och soppa

2013-01-06 15:25     5 Kommentarer    Kategori: Fett, Livet

20130106-142727.jpg

Eftersom jag har så mycket sår (pga av cellgiftsbehandlingen för Aktinisk keratos) både runt om munnen, på läpparna och i mungiporna så är det otroligt svårt att äta ordentligt. Så det har blivit många bullet-kaffe om dagen samt soppor i mugg! Det har fungerat bra. Jag har varit mätt och nöjd. Inte haft större matlust egentligen heller… Blir spännande att ställa mig på vågen efter denna vecka! 😉 Mycket fett har jag iaf fått i mig, mitt sätt att ‘överleva’ känner jag!

Jag kan iaf konstatera att jag inte ökat i vikt över jul och nyår! DET känns ju skönt, annars brukar det bli några plus på vågen, bara jag tänker tanken om allt gott att äta och dricka! Trots att jag ändå kör alltid strikt…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

5 Kommentarer + Kommentera

 • Jättebra att du inte ökat i vikt trots allt. Och som vanligt lyckönskar jag dig i ditt tillfrisknande. Kram!

 • Jag kan bara instämma, fettkaffet har förändrat mitt liv till det bättre. Jag har aldrig varit så stabil i blodsockret. Fettchoklad dricker jag ibland på kvällen, det fyller ett “tomrum” av kvällsmys och en barndomskänsla av lugn. Allt är inte bara näringsintag 😉

  Jag mäter inte kalorier, men har kollat och hamnar på 1500 kcal/dag. För övrigt har jag haft oturen att få en stroke, och ev en ny här i oktober, så jag ska in i magnetkameran i morgon. Jag har lyckats ta mig ut från sjukhuset efter ett dygn, men oroar mig för att behöva ligga inne ett längre tag. Det går inte att få lchf där, och knappast ens att jag skulle få fettkaffe. Jag är numera oerhört petig med maten, äter bara gräsbetat kött, vildfångad fisk, bara ekologiskt osv, så jag skulle bli en mardrömspatient 😉

 • Bra att du får i dig, och att du har kunskapen.

  Jag ska inte nämna ordet kalori, men jag är undersköterska på en thoraxintesivvårdsavdelning, där det bl a vårdas patienter efter hjärt- lungoperationer. För sårläkning och tillfrisknande är det är oerhörd vikt, att de får sig mat. Ofta har de ingen aptit och mår illa. Av den anledningen har vi inte light-produkter eller margarin, till våra patienter. Vi räknar kalorier, för deras räkning, men det är för att de ska få i sig TILLRÄCKLIGT.

  Hos personalen förekommer dock, procentuellt sett, fett- och träningsfobi, som hos övriga befolkningen. Dock finns det en del kollegor som har hållit på med LCHF längre än mig, så jag får stöd.

  Jag har bara hållit på med LCHF sedan början av oktober, och har ca 35 kg, att bli av med, men 7,5 har försvunnit. Sen har jag PCO, så av den anledningen känns det klockrent. Tyvärr har jag ett, mindre smickrande CV, av jojobantningar, a la Viktklubb, och Viktväktarna.

  Jag har en del beteendeförändringar jag måste göra. En av många, är att jag sover periodvis illa på nätterna, när jag är ledig, jobbar heltid, natt. Tyvärr glider jag förbi skafferiet/kylskåpet då, förvisso inom LCHF-ramarna, jag går ändå ner, men det här ska jag göra mig av med.

  Därför gjorde jag din MBinspirerade varma choklad (jag ska ju sova, så då är inte kaffe ultimat). Vilken fullpoängare, hur god som helst, den ska jag absolut göra flera gånger. Jag känner mig som ett harmoniskt barn, tänk om jag kanske sover hela natten.

  Hoppas det snart blir bättre med såren!

 • Bra fett innehhåller nästan all näring en människa behöver!

 • Men soppor o dylikt kommer man ändå långt med. 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »