Är det verkligen grädde?

2013-07-29 16:26     2 Kommentarer    Kategori: Fett, LCHF teori

Är din grädde i kylen äkta eller fejk? Vet du skillnaden?Grädden som är 40%ig är äkta grädde, dessa på 36% är urvattnade med tillsatt förtjockningsmedel!

gräddeJ

Här är en äldre artikel, men den stämmer fortfarande! Bra att läsa om du vill veta mera om de olika gräddsorterna! Klart man vill ha äkta vara!

Så här går det till:

Man skummar grädden av mjölken, hettar upp den till 80 grader hastigt för att bli av med bakterier och häller upp i förpackning. En vispgrädde med 40 procent fett.

Men då ska det krånglas till (billigare?)… och använda förtjockningsmedel… Phu!

Vill även tipsa om Facebooksidan: Matfusket där jag blev tipsad om artikeln! Finns massor bra där att läsa!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • För mig som är laktosintolerant får jag ta den grädden som finns till hands och medvetet kolla priset också. Alla laktosprodukter är ju nästan dubbel så dyra ändå

    Sommarkramen Anna

  • Inte lätt det här med grädde.
    Här uppe i norr så finns det ibland 40% grädde, men det är väldigt sällan.
    Och ber man butiken att ta hem, så kanske.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »