Optimal ketos och vikt

2012-08-25 17:10     9 Kommentarer    Kategori: Ketoner

Jag har haft lite svårt att få till att hamna i optimal ketos! Alltså 1,5 – 3 mmol/l. Jag har legat stadig över. Samtidigt har min vikt ökat (något) under samma tid, efter det initiala minus som jag fick.

Har ökat lite mera mat och igår testade jag jordnötter, och vin (igen). Det gjorde att mina ketonvärden sjönk.

Vad hade dock hänt om jag redan låg på 2mmol och åt/drack detta? Hade jag då hamnat utanför ketos? Intressant fråga!

Det måste ju också testas! Kan förklara varför en annan hamnade utanför ketos på grädde, för att personen inte låg så högt i ursprung(?).

Så nu hamnade jag iaf på det optimala läge! Kan det räcka med att ta några nävor nötter för att komme ner till optimalt tro?

Jag har tyvärr inte svaren, men många funderingar blir det! Feedback uppskattas – hur går det för er?

Vikten har dock vänt ner åt oxå! Så man ska verkligen inte GE UPP när det blir plus på vågen, trots det är så i över en hel vecka!!! Vilket för många kan vara psykiskt jobbigt och leda till tröstätande. Det vill vi inte. Därför ska man ju inte hålla på att väga sig dagligen! Inget jag rekommenderar!

Utan lite på kroppen, och ge den tid! (Det får bli ett annat inlägg) 😉

 

Är nöjd och glad och spänningen fortsätter!

Visserligen gick jag ner (marginalt) när jag hade höga ketonvärden vid ett tidspunkt.. Men jag tror mig se bästa resultat i det optimala ketosläge…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

9 Kommentarer + Kommentera

 • Hej Monique och ni andra som kommenterar,
  Ar det nagon av er som tranar som har testat hur ett proteintillskott efter traningen paverkar ketos? Jag tanker i forsta hand pa det snabba vassleproteinet (tex Whey), som ar vanligast att man tar efter traning. Det star i beskrivningen att detta hjalper till att stimulera muskeltillvaxten pa sa satt att insulinutsondringen okas kraftigt under kort tid, vilket gor att proteinet kan ga dirket ut i blodet (och musklerna).
  Nagon som testat hur detta proteintillskott paverkar ketos?
  Nagon som har en asikt om huruvida man bor ta detta tillskott eller ej. Det okar ju insulinet kraftigt (under kort tid i alla fall), vilket ar valdigt negativt ur halsosynpunkt. Samtidigt bidrar denna okning till muskeltillvaxt, vilket ar valdigt positivt ur halsosynpunkt. Hur tanker ni som tranar (och andra) kring detta?

  • Inte jag… Bästa proteindrycken efter träning tycker jag är äggmjölk! 🙂

 • Intressant att du ligger så högt. Själv har jag legat på den optimala nivån hela tiden under mitt experiment som nu har hållit på i två veckor. I fredags testade jag vin och då sjönk värdet ganska drastiskt men jag hamnade inte ur det optimala. Jag tror att mängderna är problemet och grädden som ställer till det med överätning. Utan mejerier är jag nöjd och mätt. Men mitt experiment fortsätter. Just nu testar jag vad ost gör för värdet. Lär mer om det här:

  http://www.ultimat.nu/ketondiet-dag-13.html

  Ha en trevlig dag!

  • Spännande! Eller hur, oxå funderat på varför jag hamnar så lätt ovanför den optimala nivån. Hmmm. Men nu är det lite bättre. Tror att träning påverkar oxå(?).

   Kan bli även för lite mat (för min del) då hungerkänslorna dämpas, detta gör oxå att jag hamnar utanför optimalt tror jag.

 • Jag har samma problem med att det är svårt att få ner ketonerna. Bara om jag överäter går de ner, men jag mår inte bra av att göra så! Samtidigt känner jag mig plufsig och väldigt uppgiven. Hur svårt ska det vara att hitta ett sätt att äta som gör att man är nöjd men samtidigt håller sig i optimal ketos och även går ner i vikt?!

  • Nej precis, man vill inte överäta! Öka proteiner och grönsaker kanske!
   Lycka till…. 🙂

 • Utan djupare exakt analys så tycks du och Ronnie bekräfta att man inte tjänar så mycket på att gå över optimal nivå, men blir intressant om ni fortsätter mäta och analtsera. Själv har mätt i knappt en vecka och behöver gå ner många kilon, inte särskilt noga med att väga och räkna på maten utan som Margareta hitta vad som fungerar för mig. Kommit på mig med att äta mindre portioner med mer fett i maten och det känns bra och logiskt.

 • Hejsan ! Spännande att läsa och speciellt det där med hur man ligger i ketos innan man tex äter nötter,grädde osv .Det finns nog många faktorer som kan spela in tydligen och det gör det hela väldigt spännande , vad kan man använda denna ketonmätning och är den användbar.Marita

 • Spännande och mycket att lära. Själv mätte jag keton för första gången i morse och blev rätt förvånad över resultatet på 3,3. Då slank det ändå ner 30cl vitt vin och någon finn crisp kvällen innan samt 1dl vispgrädde till gårdagens lunch. Vikten står still just nu.

  Om man är i rejäl ketos och ändå inte sjunker i vikt är nästa grej att utforska.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »