Mera om ketoner och vin

2012-08-20 11:30     6 Kommentarer    Kategori: Ketoner

Dagens blodketoner visade 3,3! Känns bra! Trots vinintaget. Dock plus på vågen… Men det kan ju gå upp och ner beroende månaden och värme!

Men intressant att vinet inte tog mig ur ketos. Kan det vara för att jag har legat stabilt i ketos en längre tid eller är jag inte känslig för vin. Undrar om det skulle visa annat om jag tog ett glas vin varje dag, eller varannan dag.

Levern förbränner alkohol först av allt, sedan kolhydrater och därefter fett. Med brist på kolhydrater så blir det alkohol ändå i första hand som förbränns, och efter det fettet. Undrar hur lång tid det tar för att förbränna ‘färdigt’ vinet….?

Sten Sture Skaldeman berättade att han åker ur ketos direkt när han dricker vin, så det är väldig individuellt tydligen!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

6 Kommentarer + Kommentera

 • Tog vid förra tillfället bort Anna Halléns blogg från mina favoriter.
  Man får blogga om vad man vill i sin blogg, men jag jag läser också vad jag vill.

 • Spännande att följa din ketosdagbok 🙂
  På tal om ketos… Skulle vara jätteintressant att läsa dina tankar om Anna Halléns låååånga, mycket kritiska blogginlägg om bullet coffee. Vad har du för inställning till att man skulle kunna använda bullet coffee och mätning av ketoner i syfte att banta med LCHF? Personligen har jag svårt att förstå varifrån Annas starka reaktion kommer ifrån. Jag kan inte läsa mig till att upphovsmannen eller någon annan som använder bullet coffee gör det som måltidsersättning. Har du???
  http://www.annahallen.se/magic-bullet-coffee-eeeiiiiaaaaaahhheee

 • Detta om blodketoner/oerhört intressant. Tack för allt du lägger ut om detta.
  Ska själv sticka mig i fingret dagligen så fort jag får tag i dessa egendoligt
  svåråtkomliga tortyrredskap Ajj….

  Läste din matdagbok/Åtterigen Tack för ärlig och nogran bokföring.
  Jag bara fulkomligt älskar din graf.
  Så olik Ronniers(?)
  MEN Lax?
  Så ofta?
  Vårt allas kära Livsmedelsverk sjösätter (utsäkta vitsen) nu i dagarna
  en kampanj.
  (Någon nytta för skattemedlen kan man väll förvänta sig?)
  All strömming är inte nyttig.
  http://www.nyttigfisk.se
  Informera gärna er själva. Kampanjen tar även upp LAXEN.
  Svenska dagbladet har bl.a. skrivit tidigare om detta fenomen
  Fett-nyttig fisk
  http://www.svd.se/plaster hotar fisken i Östersjön
  I all hast/Vänligen Th.

 • Jag funderade också på det kan det vara att du är lite yngre tränar mycket och så . Tänkte på att Margareta också åkte ur ketos då hon drack vin hur det är med Sten och hans träning vet jag inte men han är äldre än dig och margareta skriver själv att hon är en soff potatis 😉 Jag är 50 och tänkte att jag ska prova på mig men det får bli senare för nu är jag inne i en bra fas och jag går ner i vikt och lär känna min kropp . Så jag vill inte börja kolla ännu , men sen .
  OT jag är ganska så arg i dag eller kanske ledsen mest efter en diskution på en facebook grupp ang kaffe med fett i . Jaja det går väl över .

 • Kan du inte màta àven blodsockret? Det var en intressant diskussion om blodsocker och ketos/fasta pa Sunsoft.se-s blogg, i hennes senaste inlàgg och kommentarer. Ar nyfiken pa hur ditt blodsocker forandras med ketovardena.
  Tack fòr hògintressant blogg!

 • Hej,

  Antar att du har skrivit fel i ….
  “Levern förbränner alkohol först av allt, sedan kolhydrater och därefter vin. Med brist på kolhydrater så blir det alkohol ändå i första hand som förbränns, och efter det fettet”

  Borde väl istället vara något i stil med…(versaler = ändringar)

  “Levern förbränner alkohol först av allt, sedan kolhydrater och därefter FETT. Med brist på kolhydrater så blir det alkohol ändå i första hand som förbränns, och efter det fettet”

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »