Ketornerna går upp!

2012-07-29 10:43     7 Kommentarer    Kategori: Ketoner

Nu känner jag i munnan, att jag är i ketos. Inte den trevligaste smaken (eller doften) kan jag ju erkänna! Men vad gör man inte för science, eller för sitt välmående! 😉

Blodketonnivåerna är på gång uppåt, stadigt och långsamt. I morse var det 0.9. Igår åt vi en jätte fet middag och senare på kvällen visade mätaren 2.7 – då är frågan om kvällsmätningen var så högt för att jag allmänt närmar mig bra värden, eller om just den måltiden var absolut fetast hittills(?).

Efter en fet måltid så är det högre nivåer då fettet från måltiden går direkt ut i blodet, men efter fastan så är det så är fettet från måltiden borta i blodet och det är den ‘äkta’ nivån som räknas.

Det jag inser är att det tar tid att hamna i ketos! Dag ett var torsdag, idag är det söndag och än är jag inte i den optimala nivån! Och jag äter SUPERSTRIKT nu!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

7 Kommentarer + Kommentera

 • Du minns väl att jag sa att det tog 10 dagar efter mina jordgubbar 🙂

  • Absolut… Jag har nämt det flera gånger, och många reagerar på det och säger att det är ‘omöjligt’ haha! Men vi vet ju! 🙂

 • Ja, det tar lite över en månad för min kropp att komma i balans igen efter ett enda hög-kolhydrats-intag. Det tar en jädra tid.. Men återfallen i sockermissbruket minskar stadigt varje år. 🙂

  • Wow, en månad! Jag kan tro det. Flera säger att det tar en månad… Mäter du med blodketoner?
   Skönt att sockermissbruket försvinner.

 • Igår körde jag ett tungt ryggpass på gymet. När jag räknade efter hade jag ätit mer igår än jag normalt brukar men låg på fördelning; protein ca 20%, fett 77% och kolhydrater 3%. Det var ändå en relativt hög proteinnivå; över 2 g protein/kg lean mass. Nu mäter jag ju bara med urinstickor men i morse hade jag näst högsta nivån av ketos och hade trots att jag ätit säkert mer än 40% mer än vanligt, gått ner 0.6 kilo. Häromdagen tog jag både 10g aminosyror EAA innan min styrketräning OCH ett glas vin samt åt nötter och var ändå i medelketos!

  Första gången jag testade att äta strikt ketogent var förra sommaren. Om jag jämför nu så är jag något kilo lättare i fettmassa och är mer tränad (mer muskler). Min tes är därför att jag lättare kommer i ketos och även kanske lättare kan klara av att de dagar jag tränar ligga lite högre i protein (om jag kompenserar med mer fett, vilket jag gjorde igår…) och även unna mig ett glas vin. För det är ju så att precis man inte vill bli slav under “tallriksmodellen”, alltid räkna kalorier, eller någon annan diet så vill man ju faktiskt ibland kunna lyxa till livet också!! :-))

  Men som ett sätt att äta för att optimera hälsa och träning är ketos super, och jag tror att när man väl är riktigt ketosdriven och gärna i kombination med motion, man kan variera sitt proteinintag, vin och annat gott i livet!

  • Jag tror du hade fått HELT andra resultat om du mätt i blodet!
   Gå in på Abbott.se och beställ en mätare! Stickorna är dock DYYYYRA! 🙂

   • Monique:

    Jag tror också att värdena är/kan vara helt olika om jag hade mätt med blodketosstickor. Det väsentliga för min del är ändå att jag känner att jag går ner lite i fettvikt och samtidigt kan bibehålla min styrka och ork på gymet (jag gör det ju inte främst för att jag har problem med att hålla/gå ner i vikt). Kanske att jag beställer mätare och stickor någon gång längre fram…… Men jag är sugen på att beställa Volek och Phinneys bok. Den finns inte i Sverige såvitt jag kan se. Någon som känner till om man kan köpa den någonstans i Sverige??

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »