Ketonmätning och vin

2012-08-19 10:22     6 Kommentarer    Kategori: Ketoner

Spännande i morse! Jag vaknade redan kl 5.30 och insåg att det var alldeles för tidigt att mäta ketonerna! 🙂

Somnade om och vaknade vid 8.30…

Som sagt i förra inlägget, igår var jag hos kompisar på middag. Jag drack ca 4 glas vin (målet var 2 glas, men det gick lätt ner två till när vi satt där på sena timmen och pratade).

Dessutom två koppar med kaffe och mycket grädde i, samt gräddsås till maten och ostar…

Dagens mätning visade hela….

3,8 mmol/L! VA? Inte vad jag hade förväntat mig. Frågan är om effekten kommer i efterhand, typ imorgon eller om jag inte påverkas av alkoholen!

Förklaringar någon?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

6 Kommentarer + Kommentera

 • Detta låter lovande för en som jag som gärna vill ha ett glas vin till maten! 😉

 • Oj, ja det ska bli spännande att se vad du har för värde i morgon och ev dagen efter det! Jag har mätt 5 dagar och har en ketonkurva som pekar spikrakt uppåt med 4.0 i morse. Jag prövade att äta lite mer protein igår, men det hjälpte uppenbarligen inte (än).

  Jag ska även prova med mer kolhydrater och att inta dessa som dagens sista mål för att undvika att eventuell insulinhöjning gör att jag lagrar fett. Men jag vet inte, jag kanske ör ute och cyklar. Vad tror du?

 • Har själv bara testat i 2 dgr men har ätit LCHF ett bra tag nu, men testat att ta bort bär, nötter och alkohol sedan 1 august. Har sedan dess gått ned 3.8kg. Så jag verkar vara en utav dom som inte kan äta dessa produkter under viktminskningen. Har idag tagit en bullet coffee till frukost istället för den sedvanliga kaffe med grädde.
  Gårdagens värde var 1.4
  Dagens värde 1.4
  Får se om borttagandet av grädde höjer värdet eller om jag äter för mkt protein…..Äter ej så mkt men förstått att en del har kunnat minska på mängden.

  Spännande detta, först tyckte jag det verkade helt hysteriskt, men jag är glad att man får tänka om. Detta är ett perfekt verkyg för att fösrtå hur jag funkar! Viär inte likadana, jag har hört till dom som har ätit i flera år men inte gått ned nägra jättemängder i vikt. Många gånger har jag blivit avis på de som rasat i vikt.

  Kram kram

 • Hejsan

  Jag började mäta mig i början av veckan och har stadigt legat på 0.3 och åt både chokladmousse och drack vin i går kväll och döm av min förvåning när det stod 0.9 i morse på mätaren. Resten av gårdagen var väldigt strikt.

  Med tanke på att jag tränade hårt i förrgår (för första gången sen semestern) och väntade mig ett högre värde i går så kan det mycket väl vara som så att ketonerna har någon dags fördröjning. Det ska bli spännande att se vad det visar i morgon och i övermorgon då jag är på väg att träna i em.

 • Jag googlade runt lite igår och den allmänna uppfattningen (jag kan inte kemin runt det hela) verkar vara att alkoholen i sig inte påverkar ketosen utan bara sätter den på “paus”, dvs fettförbränningen avstannar tillfälligt medan levern förbränner alkoholen. Dricker man för mycket av fel sak däremot stiger ju kolhydratintaget, vilket ju naturligtvis påverkar ketosen om det blir för mycket. För min den (jag har dock bara mätt i några dagar) sjönk värdet från 1,6 till 1,1 efter gårdagens intag av ett glas vin och en halv flaska champagne. Inte någon katastrof, men inte direkt önskvärt (även om det vara värt det, det var en trevlig kväll :-)). Jag är dock ganska säker på att det var det ökade intaget av kolhydrater som påverkade värdet, inte alkoholen.

 • Men varför skulle alkohol vara så mega-farligt?
  Jag menar 4 glas vin är ju (beroende på vad man mer ätit!) inte någon jättemängd!
  Har dagen varit strikt i övrigt så är det ju inte några mängder synd vi talar om!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »