Höga ketonvärden, DAG 10

2012-08-05 16:30     16 Kommentarer    Kategori: Ketoner

 

Min dag igår blev som följande…

Kl 9
Ketoner 3,6

KL 11
Kaffe med grädde

Kl 12.30
Kycklingburgare (rester) – salladsblad, tomat, lök, majonnäs

Kl 13
Kaffe med grädde

Kl 16
Te

Kl 19.30
LCHF pizza som bestod av en ägg med ost botten, topping: salami, champinjoner, rödlök, brieost, kyckling, tomat, vitlök, ost.

Kl 22
Kaffe med grädde

Mina ketonvärden var ganska höga, lite högre än ‘det optimala’ enligt dr Jeff Voleks Keto Zone diagram. Men vad påverkar det? Det var jag faktiskt inte. Jimmie Moore har oxå legat runt där och det har funkat fint fint för honom.

Detta med att mäta ketoner är ju väldigt nytt för mig, så jag lär mig samtidigt som jag väljer att dela det med er, men jag har dock inte svar på alla frågor.

Väldigt spännande… 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

16 Kommentarer + Kommentera

 • Joakim: för att få högre värde bör du ligga på 0.6-1.0g protein per fettfritt kg. Proteinet omvandlas till energi/kolhydrater om du ligger för högt och kan sparka ut dig ur ketosis. Är iaf vad jag läst mig till. Google keto diet. Finns appar som hjälper till med uträkningen också. Keto check använder jag på inrådan av bröderna Bell. Youtube ketostrong förklarar de en del med. Tyvärr har jag hamnat på för mycket ketoner själv och ska justera upp kolhydraterna från 20g.

 • Jag har ätit strikt LCHF i ca 4 veckor, jag cyklar ca 2 mil om dagen i snabbt tempo. Jag mätte mina ketoner med stickor och hamnade vid ca 4,5-5. Vill inte hamna i svältläge. har inte upplevt någon konstig smak i munnen. Äter tre rejäla mål med mat. Jag är 190 lång och väger 89.

  Igår åt jag så här:
  i gram Protein 165 g fett 331 g kolhydrater12 g fibrer 7 g

  Vad ska jag äta mer av för att sänka ketonerna?
  /Jocke

 • Jag följer med spänning dina och övriga Lchf:ares ketonmätningar

  Det känns väldigt viktigt då det kan ge svar på en rad frågor om vad som egentligen är den optimala LCHF-kosten 🙂

  • Håller helt med! Jag följer oxå de andra! Jättespännande! 🙂

 • Kjenner du “keton-smaken” veldig godt i munnen? Vet du hva dine blodsukkerverdiene er, tror keton og blodsukkerverdiene følger hverandre. Har testet blodsukkeret mitt i en periode, slik kan en også se hva som øker verdien. Laveste måling er 3,5 om morgen fastende, hadde ettermiddagen før hatt en to timers sykkeltur. Og spiste bare noen nøtter om kvelden, hadde vært svært forsiktig med karbo i lengere tid. Men nøtter har forskjellige karbo-innhold, så det er ikke det samme hvilken type nøtter en spiser.

  • Blodsockret är toppen! 4.5 – 4.7 varje morgon.
   Hemsk smak i munnen!
   Alla nötter är mycket karbo, dock skiljer en nöt från nästa nöt på karbo mängden! 🙂

 • Jag har inte hängt med riktigt! 🙂 Har du förändrat din kost mer än att du har tagit bort vin, bär, nötter och choklad?

  • Delvis! Mera strikt, 2 ibland 3 mål om dagen, mera fett, mera grönsaker, inge: vin, nötter, bär, mörk choklad.
   Ungefär så… 🙂

 • Ska bli kul att se om det påverkar med lite fler koppar kaffe med grädde! Just det är väldigt svårt att avstå för mig:)
  Kram!

  • Tyvärr så har det gjort det för Ronnie! Läs på hans blogg: http://www.lavkarboliv.no
   Men mina 2-3 koppar har funkat…
   Individuellt tro?

 • Hej!
  Idag provade jag att göra din enkla pizza från din bok. Den var grymt god och jag kommer göra den många gånger. Hade ett problem bara och det var att den fastnade på bakplåtspappret så jag fick skrapa bort den och hälften satt kvar. Vad gör jag för fel? Måste man smöra bakplåtspappret?
  Mvh Bettan

  • Den är jättegod! Har ALDRIG hört att den har fastnat! Är du säker på att det var bakplåtspapper o inte smörgåspapper eller vad det andra pappret heter? 😉

   Hoppas du lyckas bättre nästa gång! Jag gör den nästan en gång i veckan, fastnat inte en gång. Hoppas hoppas…

 • hej! hittade nyss in på din blogg och tycker det är väldigt intressant att följa med ketonmätningarna! blir lite nyfiken på hur din kost nu skiljer sig från det du brukar äta, om du också vanligtvis kör LCHF men inte är i ketos? vad det är som satt stopp för ketosen liksom?
  tack för en inspirerande blogg!

  • Välkommen hit Ylva! Jag har skrivit mycket om ämnet de senaste dagarna. 🙂
   Hoppas du hittar svaren i mina inlägg!

 • Jag har oxå funderat på det där med höga ketonvärden. Jag lämnar regelbundet prover och urinsticka pga av en reumatisk sjukdom. Har ätit LCHF drygt ett och ett halvt år nu och när jag lämnade urinsticka sist så sa sköterskan att denna sticka ser inte bra ut. Det är nog bara lite ketoner sa jag och då hade jag 5,3 på morgonen kl 09. Är inte det bättre med höga värden? Tar kroppen skada? Jag tror inte det i och för sej. Jag äter som du ungefär. På sommaren blir det ju mycket grillat och det är inte mycket kolhyderater som äts hur man än gör då. Vad sa den där Dr om höga värden?
  Väldigt intessant det du gör och jag blir sugen och kolla hur jag själv funkar.
  Heja dig som du brukar säga!! Kram

  • Hej Anna,
   Om du inte har diabetes så är det ingen fara, utan helt normalt på LCHF. Fråga sköterskan om hon inte blandar ihop ketos och ketoacedos? (Flera ggr så vet inte vårdpersonalen om skillnaden tyvärr). Ketoacedos är det som är farligt.
   Stickor är dessutom opålitliga, men du ska bara vara glad tror jag om du är i ketos! :=)

   Heja dig med! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »