Känd läkare om fermenterad mjölkdryck
Sååå roligt när en mycket känd och kunnig läkare skriver om egen kefir (fermenterad mjölkdryck) o dess hälsofördelar! Dr. William Davis är bla. författare till den storsäljande boken: Brödboken.
På hans hemsida skrivar han ofta om fermentering och vikten av detta för den allmänna hälsan, men också om de fördelar som många upplever av t.ex. bara ett halvt glas EGANGJORD kefir (fermenterad mjölkdryck) om dagen:
- Len hud
- Minskad apptit – viktminskning
- Mera energi
- Mindre humörsvängningar
- Mindre blåmärken, framförallt hos äldre
- Minskning av ytliga blodkärl
- Minskning av rynkor
Davis menar att ju längre fermenteringen pågår desto bättre bakterieflora och effekter (men inte hur länge som helst för då överlever inte bakterierna). Upp till 36 timmar är helt ok, minst 24, är till och med optimalt!