LCHF sillfavoriter hemma hos oss!
I år blir det många olika sillvarianter… Här är de som är färdiga så länge!
Senapssill, currysill, inlagd sill, skärgårdssill och tomatsill! Kvar att göra är Lingon- & vodkasill, Ingefärs- & chilisill och Koriander- & limesalsasill…
Till sillen använda jag 5 minuters sill, sköljde i vatten och sen avrunna. Till de krämiga sillarna så blandar jag ihop alla ingredinser helt enkelt, i en glasburk.
Senapssill
ca 200g sill
2 dl smetana (eller creme fraiche)
1 dl majonn’s
1 msk dijonsenap
1 msk senapsfrön
1 msk äppelcidervinäger
2 msk finhackad dill
vitpeppar
Currysill
ca 200g sill
2 dl majonnäs
1 dl smetana
2 tsk currykrydda, gärna en starkaare variant
1/2 grönt äpple, finhackad
1 msk pressad citronjuice
1 msk finhackad gräslök
Skärgårdsill
ca 200g sill
2 dl gräddfil
1 dl mjonnäs
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilje
1 cm purjolök, finhackad
1/2 rödlök finhackad
1/2 citron, juicen
vitpeppar
50g stenbitsrom
Inlagd sill
ca 200g sill
1 dl 12% ättika
1,5 dl vatten
ev. sötnint (stevia drops)
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk kryddpeppar
3 lagerblad
1 lite morot, tunna skivor
1 rödlök, tunna skivor
2 cm purjolök, tunna skivor
1 tsk riven färsk ingefära
Till inlagd sill, koka vatten, ättika och sötning. Låt svalna och sedan blanda ihop med övriga.
Tomatsill
ca 150 g inläggningssill som skall urvattnas
2 msk tomatpuré
1 dl tomatjuice
2 msk tapenade på soltorkadetomater
5 cm Purjolök finstrimlad
1 msk hackad rödlök
1 msk Kallpressad Olivolja
1 tsk Balsamvinäger eller rödvinsvinäger
Lite vitpeppar och flingsalt
- Låt sillen rinna av, dela sedan i bitar.
- Rör ihop tomatpuré, olja, tapenade och vinäger i en skål/burk.
- Krydda med salt och peppar.
- Rör ner purjolöksringar, rödlök och sillbitar.
- Låt stå kallt till nästa dag för bästa smakupplevelsen.
- Smaka av om Du vill ha mer kryddning.
Lycka till!