Uppmuntra socker till förmån för cancerforskning

2014-10-24 8:05     3 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Jag tränar på ett jättebra gym men ibland kan jag reagera på vissa saker. Bla detta med att bjuda på socker (inte bara på gymmet) i samband med att uppmuntra till cancerforskning. Just nu är det bröstcancer som är i fokus. En hemsk sjukdom som min kära moster dog i. Det är ett känsligt ämne och jag blir både upprörd o ledsen när socker ska användas till att uppmundra forskning när själva socker är en stor, enorm stor bov i just cancer.

Kan en liknelse vara att man ger bort cigaretter till förmån för forskning av lungcancer, eller lättöl eller vin till forskning för alkoholism.
Är jag orimlig? Kanske… Men socker och cancer går inte ihop!

Här ser ni gymmets instagram inlägg om deras muffins till förmån för cancerforskning. Jag reagerade. Inte populärt tydligen. Fast jag tycker att budskapet och forskning måste fram ännu mera så att flera förstår och ‘ser’ sambandet. Cancer och socker hör inte ihop. Inte någonstans!IMG_7238.PNG

 

IMG_7239.PNG

IMG_7240.PNG
Läs mera om läkaren Colin Champ som är onkolog och spcialist på just bröstcander. Här pratar han om ämnet cancer och socker! Jättebra och intressant!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • för det första ser frostingen ut som majonnäs, urk, för det andra – folk är ju inte kloka. “sjukt onödig kommentar även om du har rätt” WHUT? vad MENAR hen? jag kan annars bli trött på att kvinnlig cancer ska associeras med socker medan manlig cancer får handla om mustascher. är det tröstgodis eller? som att vi är barn? (inte för att barn behöver tröstas med godis men men) kan också bli trött på när gym ska vara lite härligt avslappnade och typ bjuppa på socker, som ett gym jag brukade gå till. en liten skål med lösgodis, iofs bara på lördagar vilket är lite charmigt, men jag går ju inte till gymmet för att äta snask. man försätter ju sina besökare i knipa i värsta fall, om man nu ska äta muffins för cancerbots skull… det är klart man vill ställa upp. men alla fixar inte att äta socker lite hur som och på ett avslappnat sätt. shit jag gick verkligen igång på det här, förlåt, men jag gillar muffins och tycker de ska få finnas i sin egen rätt. och dekoreras snyggt eller inte alls. och vi behöver miljöer som är helt sockerfria.

  • Jag håller helt med dig!! ❤

  • Jag håller med dej! Att sälja bullar, muffins, godis eller vad det nu kan vara, där man skänker en del av vinsten till cancerforskningen tycker jag är otroligt smaklöst när man som sagt VET att cancercellerna lever (och växer) av socker.
    Visst kan man väl köpa en bulle och äta om man nu vill det, det är ju upp till var och en, men det är ju själva kopplingen till cancerforskningen som känns helt galet!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »