Trattkantarellbuljong – TARMCHARM

2020-11-02 8:31     Kommentera    Kategori: AIP, Hälsa & Sjukdom
Prata om ren lyx! Dottern kom hem med en hel kasse fylld med trattkantareller – just for us! Wow på riktigt. Det mesta la vi på tork, eftersom jag inte äter fast föda just nu och min man är så go så han vill att jag ska också kunna njuta av dessa små guldiga godingar.
Efter rensning så tog jag ett par nävar och började göra en kantarellbulljong och Anders tog ett par nävar till en kycklingen han skulle äta. Som ni vet,  så kör jag vatten fasta med inslag av egen kokt buljonger på ekologiska och naturliga råvaror. Inga kryddor bara renlighet och tarmsmart mat. Inga nattskuggeväxter och inga starka kryddor, ingen chili, paprika, tomat, paprika (AIP).  Jag köpte morötter från en ekologisk bonde i trakten för att också ha i buljongen. Allt jag stoppar i mig numera är ekologiskt, precis allt! Det finns även ett stort utbud av bra ekologiska råvaror på bla. Ica Maxi.
Till min kantarellbuljong: Lite avokadoolja (1 msk) 1 lök 2 morötter 1 sötpotatis 2 nävar trattisar 1,5 liter vatten Så här gjorde jag:
  1. Värm oljan försiktigt i en kastrull, inte för hög värme och låt svampen ligga med i oljan. 
  2. Dela löken i större bitar och lägg i oljan och låt den bli lite glansig.
  3. Skiva moroten och sötpotatisen i ca 2cm tjocka skivor och lägg i grytan.
  4. Tillsätt vatten och koka upp. Låt sjuda i ca 1-2 timmar.
  5. Smaka av med lite flingsalt.
  6. Sleva upp i en mugg och njut. Låt gärna allt vara kvar i kastrullen över natten.
  7. Sila sedan av och drick vid behov.
« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »