Statiner, nej tack!

2012-10-24 8:29     8 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Jag läste en bra tweet på twitter:

“If doctors knew how statins ‘work’ they could not prescribe them and if they don’t know how they ‘work’ they should not prescribe them.”

Om läkare visste hur statiner fungerade, skulle de inte ordinera dem, och om läkare inte visste hur statiner fungerar så ska de inte ordinera dem!

BRA SAGT!!! Nej tack till statiner… USCH…

Läs mera om KOLESTEROL och forskningen om detta!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

8 Kommentarer + Kommentera

 • Jag såg en skämtstrip där en person stod på apoteket och hämtade ut sina statiner samt frågade: Vilken verkan har de här då? Farmaceuten svarade med att räkna upp alla biverkningar. Personen frågade då: Vad är det för biverkningar? På det svarade farmaceuten: De sänker kolesterolet! RIDÅ!
  // Kikki

 • Erik, nu slingrar du dig som en politiker!

  • Va? För att jag inte orkar fästa någon större uppmärksamhet vid “Forskningsfusket” och annan tendentiös paranoidlitteratur? Okej, då slingrar jag mig väl då…

 • Börja med att läsa “Bad science” och sen “Bad pharma” av Ben Goldacre och hans blogg. http://www.badscience.net/
  Hans största kritik är att inte all data publiceras, så även om rön/effekter/utblivna effekter etc kollas, dubbel kollas etc så är det inte säkert att det publiceras.

 • Erik: Efter att ha läst “Forskningsfusket” och andra rapporter om hur forskning bedrivs och profithungern inom läkemedelsbranschen fungerar, tror jag att många av oss LCHF:are litar på hur våra egna kroppar reagerar på alla medikamenter och inte minst på statiner.Tror du verkligen att bolagen har råd att “dubbelkolla och trippelkolla” läkemedlen innan de släpps ut på marknaden? Verkligheten är ju bevisligen en helt annan i många fall! Vem är du och på vilka grunder misskrediterar du Doc? Han är inte ensam om att ifrågasätta bl a nu gällande kostråd och läkarkårens förskrivning av bl a statiner.

  • Tack att du svarade Erik! 🙂

  • Det enda du gör är egentligen att bekräfta det jag precis beskrev. Vem jag är spelar absolut ingen roll, jag har inte hävdat mig vara någon auktoritet. Jag har inte heller “misskrediterat Doc”, vad jag vet, mest påpekat att han är en styck doktor med samma mänskliga misstagsmöjlighet som vem som vet. Det finns gott om konspiratorisk litteratur om både forskning och annat, att oegentligheter förekommit och förekommer är det ingen som tvivlar på. Däremot spelar det absolut ingen roll för den rena vetenskapliga processen – all världens universitet, myndigheter och forskningsinstitutioner är inte “köpta” och korrumperade. Och vad gäller den påstått profiterande läkemedelsbranschen så har vi ju här ett ypperligt tillfälle att fråga oss själva och varandra hur mycket av forskning/sjukvård/läkemedelsframställning vi egentligen ska lägga i privata händer? Hur ska vi egentligen ställa oss rent politiskt till nedskärningar och minskade anslag? Ska vi lita på marknadens osynliga hand eller behövs det mer offentligt styrning?

 • Det här inlägget påminner mig om varför LCHF-lägret av många uppfattas som konspirerande sektmedlemmar. För visst finns det all anledning att hela tiden ifrågasätta och ompröva den kunskap som vi hittills funnit och därmed forska vidare och öka kunskapen ännu mer. Det är ju så vetenskap fungerar. Det vi hittills trott och tänkt om kolesterolet visar sig kanske inte alls vara hugget i sten, kolesterolet generellt är kanske inte så farligt som vi trott, eller så finns det andra faktorer som spelar in och högt kolesterol kanske spelar roll i vissa sammanhang men inte i andra. Allt sådant visar sig i takt med att forskningen går framåt, men det är just där ni är lite för ivriga och otåliga. Ni hävdar bestämt att kolesterol överlag är ofarligt och här i inlägget länkar du till EN forskare som rabblar upp belägg efter belägg (dessutom på en hemsida som olyckligt nog ser ut som en sida som skulle kunna tillhöra en hängiven klimatförnekare eller någon som hävdar att 9/11-attackerna var beställda av amerikanska staten, osv).

  Förstår du vad jag menar? Ni kanske mycket väl har rätt i exempelvis kolesterolfrågan, men innan ni kan hävda att ni har vetenskapen med er så måste rönen bevisas, ombevisas, dubbelkollas, trippelkollas och bevisas en gång till av alla möjliga av varandra oberoende forskare runtom i världen. Samma resultat måste alltså uppnås av alla innan man kan säkerställa att resultatet är vetenskapligt bevisat. Det räcker alltså inte att en eller en handfull forskare eller doktorer hävdar något, hur hängivna eller övertygade de än är. Samma med er kära kostdoktor ni ofta refererar till, han är ju bara EN av alla landets doktorer, men i er värld är han den absolut mest tongivande och allvetande doktorn. Det är ju ett hiskeligt ansvar ni lagt på hans axlar, tänk om han råkade ha fel i någon avgörande fråga, han är ju trots allt bara en människa och kan begå mänskliga misstag?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »