Statiner i förebyggande mot LCHF kost!!!!!

2013-02-18 14:13     26 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Statiner skrivs ut i samband med LCHF kost!
Jag blir upprörd, verkligen upprörd! Igår pratade jag med en frisk och underbar kvinna, som har diabetes 1 sedan många år tillbaka.

Hon har nyligen börjat med LCHF (2 veckor) och mår toppen. Hon var på sin rutinkontroll för diabetes på sjukhusets diabetesavdelning och tog prover, samt berättade att hon börjat med LCHF.

statiner-4

Kan tilläggas att hennes kolesterol (totala) var på 3,7 (så inget att anmärka över huvudtaget)! MEN då säger hennes läkare på avdelningen att han måste varna för denna fettrika kost och att hon måste ta statiner (kolesterolsänkande medicin) i ett förebyggande syfta när man äter LCHF! Har ni hört något så helt knäppt???

Statiner har en hel del otrevliga biverkningar: Muskelvärk, muskelkramper och mindre förekommande mag-tarmbesvär, muskelinflammationer och muskelsönderfall som i sällsynta fall kan orsaka njursvikt.

MERA om statiner och kolesterol:
unt.se:   Statiner gör med skada än nytta
kostdoktorn.se:  Sönderfallande muskler av statiner
Sverige Epoch Times:  Statiner ifrågasättes av experter
Jonas Colting blogg:  Fetträdsla och statiner orsakar Alzheimer!
ravnskov.nu:  Kolesterolmyter

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

26 Kommentarer + Kommentera

 • Detta helt i flesta fall onödiga medicin!
  Har troligtvis drabbats av muskelsönderfall, rapporterade till hjärtavdelningen, föreskrivande,
  fick besked att biverkningar av denna typ finns ej på statiner!
  Har fått svåra problem, ingen frågade mig om jag haft muskelsjukdom,
  hade polio som barn förlamad men lyckades komma tillbaka.
  Oavsett orsak ger jag ett råd, ta en dessa statiner..ger problem!

 • Sanslöst så en del läkare bär sig åt! Om de fick som de ville så skulle vi väl alla ta mediciner i förebyggande syfte mot alla “möjliga” åkommor vi kan tänkas råka ut för =( Sen är det bara att med samma gång skriva ut mediciner mot alla biverkningar som kommer att dyka upp av all medicin =) Klirr i kassan för läkemedelsföretagen…

  • “Om de fick som de ville”..? Vad betyder egentligen det? Att hela läkarkåren är totalt okunnig? Att allt vi har i internationell medicinsk forskning egentligen är fel? Eller ännu värre – att “staten” och dess hantlangare i form av diverse vårdpersonal och livsmedelsverk helt enkelt vill hålla oss fångar, få oss att må så dåligt som möjligt så att vi bara MÅSTE käka med irrelevanta mediciner som ger “klirr i kassan”..! Och så är hemska världshälsofonder och andra auktoriteter med i det djävulska, fruktansvärda spelet!!!!!!!!!!

   Eller så plockar vi av oss konspirationsglasögonen. Goddag goddag på dig, Jenny S!

   • Jag tycker att ett visst mått av sans är på plats. Många mediciner gör stor nytta och bara ett fåtal drabbas av biverkningar, men i det individuella fallet är det (som i mitt) olyckligt och ger betydigt lägre livskvalitet. Jag skulle däremot inte vilja leva utan magkatarrmediciner, eller måttligt bruk av värktabletter, eller i de fall man har väldigt högt blodtryck. Så jag håller med dig. Men industrin vill sälja, helt klart.

 • Läkare borde få göra ett prov med jämna mellanrum där de skall vara uppdaterade om den senaste forskningen för att få behålla sin legitimation.

  • Den senaste forskningen är tyvärr inte samkörd med er LCHF-forskning, sorry to say…

  • Ja det tycker jag med!!!

 • Jag håller just nu på och plöjer mig igenom “The Great Cholesterol Con” av Dr Malcolm Kendrick. Han skriver riktigt roligt om det här eländet.
  Jag har inte hittat boken på svenska, tyvärr. Bara norska och finska förutom engelska. Undras vad det kan bero på…

  • Låter superintressant! 🙂

 • Förebyggande? Varför inte också dunka på med Waran direkt!
  Ja vad gör man, Lex-Maria anmäler sjukhuset eller…?

 • Knäpp, eller inte? Jag har aldrig kollat mina blodfetter. Förut var det, för att det inte blivit av. Nu, sen jag börjat med LCHF, och blivit väldigt intresserad, läser massor hos Dahlqvist, Kostdoktorn och alla andra bloggar, så känner jag mig än mindre motiverad, att kolla blodfetterna. Jag går till läkaren den dag jag känner det behövs, skulle någon övertala mig att kolla blodfetterna, så är det mycket möjligt, att jag inte tar statiner. I varje fall inte på lab-siffror, utan symptom. Så känns det idag. Jag kanske är lite överdriven, men ibland kan jag tycka att det går inflation i alla undersökningar man ska göra. En del känns som de stressar mer, än gör nytta.

 • DET ÄR ALDRIG BEVISAT ATT STATINER GER NÅGON SOM HELST “FÖRBÄTTRING” AV KOLESTEROLVÄRDENA FÖR KVINNOR.

  Förlåt att jag skriker, men just denna “lilla” faktor gör att kvinnor ENDAST får ta del av biverkningarna.

  Och all denna forskning som visar på att fler dör med för LÅGT kolesterol?
  Näää det ignorerar vi, sa läkarkåren. Går på gamla etablerade “sanningar”.
  Man blir så trött…

 • Herrejäklar alltså..den läkaren borde få en reprimand för det horribla uttalandet. Blir så trött när jag hör sånt.

 • Jag var hos en läkare för några år sedan som ville ge mig det. Jag läser alltid vad det är för biverkningar och det stod just om de du skriver. Jag konsulterade då en annan läkare om min oro, han blev helt paff över att jag öht fått sånt utskrivet. “Du ska inte äta sånt, så sluta med det”. (jag hade inte ens börjat ta dem).

  • Ja usch, man blir mörkrädd! Och detta kallas vård? (vanvård(?) ) Inte ok! Skönt att du konsulterade en annan läkare då istället! Phuuu… Man ‘tror’ ju att det läkaren säger är heligt på något vis, skönt att man (några) vågar ifrågasätta! Heja dig!

   • Man ska ifrågasätta vårdgivare. De är bara människor. Man ska även ifrågasätta forskning och rådande rekommendationer. Det är liksom det som är poängen med vetenskap. Men man ska vara väldigt försiktig med att börja skriva en bibel om vad som gäller nu och för alltid. Det är tyvärr precis det ni gör i LCHF-lägret. Å andra sidan så sköter ni ju den välbehövliga sidan i den ständigt pågående debatten, så jag ska inte vara sån. 🙂

 • Man kanske ska börja föreskriva insulin för alla som äter godis. De kanske får diabetes…..

  • Eller hur! 🙂

 • Ja, suck. Jag fick en stroke i våras och med ett värde på 4,4 skulle jag statiner. Jag har också svår artros och har svårt att gå. Efter tre månader kunde jag inte lyfta fötterna. Lårmusklerna försvann snudd på synligt. Jag slutade och tänker aldrig mer äta denna helvetesmedicin. Tyvärr får jag inte tillbaka muskelmassan, i alla fall inte än. Jag har ätit lchf 4,5 år, men det berättar jag sällan för sjukvården. Min stroke beror på långvarig stress (har alltid jobbat och velat för mycket, så det rolig stress) som till slut tog mig.

  • Men så fruktansvärt!!! Skönt att du slutade med dessa statiner, fy!

 • Det är ju inte klokt! Det finns så många fettskrämda läkare. Det är verkligen tråkigt.

  Min mamma, som har hjärtsvik och diabetes, vägrar hårdnackat att sluta med sitt vita bröd och sitt godis. Hennes uråldriga doktor säger ju att man som diabetiker får äta lite marmelad men att fett är väldigt farligt. Nu tar min mamma insulinsprutor och verkar även ha fått komplikationer i form av gikt och dåliga njurar. Men LCHF tycker hon är livsfarligt!

  • Visst är det frustrerande att stå bredvid och ‘titta på’ när ens nära och kära ät sig sjuk! 🙁 Men vad mera kan man göra än att försöka informera om det som är rätt och hur dagens moderna forskning ser ut!

   • Ja, usch, det är jättejobbigt! Vet inte om de dåliga njurarna beror på diabetes eller medicinbiverkningar, men det är ju inte bra… Innan hon började med insulinsprutor var hon rädd för dem och skärpte sig och skar ner på socker och sånt. Kanske kan det här med njurarna skrämma henne i rätt riktning.

    • LCHF hjälper verkligen gikt, det är väl det ända som verkligen hjälper!!! Hoppas du kan få över henne på LCHF!

     • Hej var kan jag läsa mer om LCHF och gikt?

     • Jag har inte skrivit om det direkt, fast min pappa har lidit av gikt i många många år, först nu på strikt(are) diet så är han bättre. Undrar om inte Annika Dalhqvist och kostdoktorn.se har skrivit om det mera? Kolla in där… 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »