Socker föder cancer

2015-10-22 10:04     3 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom, Socker & Sötning

sockerj

Det är rosa månaden, ‘cancer awareness’ tid… Och allt flera lyfter fram godis och bjuder på sötsaker, fika, choklad mm för att skänka en slant till cancerforskning. Men hur ligger det till med socker och cancer? Och varför vet inte flera om den illatänkt kombon!

“Bröstcancer och tjock- och ändtarmscancer är två av de största cancerformerna i världen och också två av de cancerformer som WCRF/AICR konstaterar har en helt klarlagd koppling till övervikt och fetma. Om människors viktökning planade ut och sänktes skulle det få stora positiva effekter på antalet insjuknande i dessa cancerformer” (Från Cancerfondens hemsida)

I denna debattartikel lyfter Malin Edman fram frågan om varför vi inte jobbar med cancer preventivt? Övervikt hos barn ökar, kraftigt. Var femte barn är överviktig – I SVERIGE!

1920 bevisade nobelpristagaren Otto Warburt att cancerceller frodas av ett högt glukos (blodsocker). Han räknade ut att tumörer omvandlar ungefär två tredjedelar av allt glukos till mjölksyra. I dag är det vedertaget att tumörceller i hög grad utnyttjar glykolysen (ämnesomsättningen) som bryter ner socker.

“…undvik övervikt och vara försiktig i solen minskar du din risk för ett flertal cancersjukdomar” (Från Cancerfondens hemsida)

Detta är inget påhitt. Det är FAKTA! Ändå ska man inte prata om eller påstå att vi själva kan påverka, eller ha något med vårt eget insjuknande att göra.

Malin Edman blev själv diagnostiserad med cancer och lärde sig vad som krävdes för att bli frisk. Det mest förvånande berättar Malin var att det var ej via läkare eller vården som uppmaningen kom, utan tvärtom – helt ok att äta glass och dricka saft.

Läs Malins debattartikel här, och sprid den gärna vidare!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

 • Så tråkigt att drabbas av cancer och särskilt som ung.
  På NutritionFacts.org finns mycket information, allt baserat på forskningsrön, om kost ovh cancer samt andra sjukdomar.
  Hoppas du skall hitta goda råd och inspiration där.

 • Lyssna till urologen Jan Hammarsten om att – “Insulin är gödning för cancer”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=233&artikel=4748074

 • Det är jättebra att sockrets koppling till cancer äntligen börjar att uppmärksammas!

  Men…jag tycker att det är viktigt att det framkommer att även icke överviktiga personer innefattas i detta.
  Det är ju inte bara övervikten som gör att man löper risk för cancer, “cancerceller frodas av ett högt glukos (blodsocker)”.
  Man kan ju faktiskt äta mycket socker och trots det vara smal.

  Jag är normalviktig och äter LCHF bland annat på grund av min rädsla för cancer.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »