Nytt läkemedel mot fetma o diabetes

2014-03-13 7:33     2 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Nu ska ett nytt läkemedel testas på försökspersoner. Läkemedlet  är mot fetma, muskelsvaghet, åldrande och diabetes. Försöken sker här i Sverige och att hitta folk att testa på verkar vara lätt. Det är klart att många med övervikt är desperata för att bli av med överflöds och omöjliga kilon (jag vet av personlig erfarenhet). Men varför händer det så lite inom kost och hälsa med naturliga medel: rätt mat…?Kan det var att det finns ingen ekonomisk vinning i att hjälpa folk med kostomläggning tro?

j

Läkemedlet heter idag 0304 och ska enligt studier hittills inte ha några biverkningar, oavsett höga doser. 0304 aktiverar enzymet AMPK och har i djurstudier visat på många goda effekter när det gäller till exempel typ 2-diabetes och hjärt-kärlfunktionen, enligt Thomas Edlund.
– Men att utveckla ett läkemedel kostar kanske 100 miljoner, så nu diskuteras det med olika partners, säger Thomas Edlund.

LmV, LäkemedelsVärlden: Nu testas svenskt trippelpiller

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Att det skall vara så svårt eller så får särintressena för stort utrymme(det som är patenterbart). Jag menar, en lågkolhydratkost är ju ett multiläkemedel som löser en mängd metabola sjukdomar och detta vill inte våra olika cancer och hjärt/lungfonder forska på! Det om något är väl sjukt!!!!

  • Ja, det är verkligen poppis att forska fram läkemedel i stället för att lyfta fram maten! Dock tror jag, att om jag inte hittat till LCHF så hade jag nog anmält mig som frivillig försökskanin eftersom man griper alla halmstrån som finns!
    Men nu är livet som kanin långt borta, tack vare bra mat!
    Det är nog en för enkel sanning att mat kan påverka våra kroppar så mycket!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »