Nya tränings-tallriksmodellen

2016-05-20 7:31     1 Kommentar    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Det finns nya kostrekommendationer hos livsmedelsverket. De har tagit fram en ny tallriksmodell för den som tränar aktivt. Där ingår en större mängd kolhydrater och inget fett! För den som tränar mindre eller lite eller inget så är det en lite mindre andel kolhydrater. Inget fett.

Tallriksmodellen anpassad efter ditt behov - för dig som rör på dig i vardagen, och för dig som rör dig bara lite

Bra att det (till slut) anses vara kolhydrater som man ska ändra på, ett pytte framsteg, men fettskräcken fortsätter! Konstigt eller hur?

Livsmedelsverket

Sen har de även en bild på en tallrik mat med recepttips! Jag blir nyfiken på hur de tänker här om de anser att denna bild är en bild på en hälsosam tallrik!

På Livsmedeslverkets hemsida står det denna text ihop med matbilderna:

“Grunden för tallriksmodellen

Tallriksmodellen visar hur man konkret kan lägga upp mat på en tallrik för att få tillräckligt av vitaminer och mineraler, en bra energibalans och en hälsosam helhet. Modellen är en slags praktisk översättning av kostråden…”

Tillräckligt av vitaminer, mineraler och en bra energibalans… Men alla de fettlösliga vitaminerna då??? Hur ska de tas upp? Vitamin-D som är en stor brist hos många där bristen är orsaken till mycket elände, hur tycker livsmedelsverket att man ska göra då?
Mera om d-vitaminbrist!

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Detta är ju helt galet!! Att de ännu inte har helt accepterat att fett är bra och livsviktigt för oss hade jag nog inte räknat med men att de typ inte har med det alls – hur tänker de där?!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »