Mot sockersjuka kostråd!

2014-03-25 15:21     1 Kommentar    Kategori: Hälsa & Sjukdom

diabetikerj

Här är en riktig bra sida på facebook, UPPKÄFTIGA DIABETIKER – Mot sockersjuka kostråd

Syftet med sidan:
Är att bilda opinion mot de kostråd sjukvården i dag ger till diabetiker samt sprida information och kunskap om lågkolhydratkost till diabetiker och anhöriga.

Leverskador. Övervikt. Ögonskador. Njurproblem. Cirkulationsproblem. Amputation. Hjärt/kärl-sjukdomar. Detta är några exempel på följdsjukdomar/komplikationer de officiella kostråden till diabetiker ger.
De som startat gruppen har gått emot sjukvårdens rekommendationer och ätit sig till en bättre hälsa med lågkolhydratkost – en kost med minimalt sockerinnehåll. Något som är en självklarhet för de som är sockersjuka!

Sprid gärna vidare till andra! Många tillsammans gör skillnad!
Nu är det din tur! En viktig del av gruppens arbete med detta är att samla ihop så många berättelser (sk anekdoter) som möjligt från er som genom kosten fått en bättre hälsa, för att visa de goda effekterna av att kostbehandla diabetes.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Min mamma har diabetes typ 2 sedan många år och har stått på fulldos av Metformin och därigenom enorma biverkningar från magen. Fick till sist prova att vara utan tabletterna och jag peppade henne att ändra kosten. (Jag själv äter LCHF sedan ett år tillbaka och mår utmärkt.) Hon har nu varit utan Metformin i drygt en månad och under den tiden ändrat kosten mer och mer mot LCHF. Blodsockervärdena ligger nästan helt normalt och hon mår bättre än vad hon gjort på många år. Alternativet för henne, om inte blodsockret normaliserades, var att få lov att börja med insulinsprutor. Hon har nu nästan bättre blodsockervärden än vad hon hade med fulldos av Metformin och detta trots att det bara gått drygt en månad sedan hon ändrade kosten.

    Jag hoppas slippa få diabetes genom att äta LCHF (min pappa har också diabetes typ 2). Och så bra som jag mår så kommer jag nog aldrig att återgå till “vanlig” kost.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »