Läkare om diabetes: Ät normalt o minska kalorier

2016-04-09 12:41     1 Kommentar    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Mats Lööf från Motala fick besked att han har diabetes typ 2. Detta var i december! Mats är 46 år gammal.
Han ställde snabbt in sig på en förändring, men inte på samma sätt som många andra diabetiker, han är spruträdd! Och han gillar inte mediciner.

matsj

Mats beslöt sig för att ändra sina kostvanor. Hejdå till bröd, potatis, öl, mejerier, pasta, ris, mm. Och undviker allt socker!
Det finns ju socker i allting säger Mats och läser alla innehållsförteckningar numera.

Mats och hans läkare gjorde upp att han skulle testa kostförändringen i en vecka. Sedan skulle alla värden mätas igen. Resultaten var bra. Nu är det fyra månader sedan Mats ändrade livsstil och han har dessutom minskat 18 kg!

Intressant ändå vad professorn i diabetesforskning, Kerstin Brismar tycker. Hon håller med att Mats tagit ett bra beslut. Hon säger:  – Om man har typ 2-diabetes och går ner mycket i vikt, ändrar sin livsstil, äter klokt och rör sig mer kan man bli av med sin diabetes.

Jag som inte är forskare kan säga att ändrar man kostvanorna så kan man bli av med sin typ2 diabetes. Allt annat är bara till fördel för välmående. Men forskare vill gärna hålla kvar att det hänger inte bara på kosten. Och att det är ok under endast en testperiod.

Kerstin Brismar tycker dock att problematiken med ändring av kosten är att det går till överdrift och att man ska äta normalt och minska det totala kaloriintaget.

SUCK! Och GRATTIS till Mats!

Expressen: Gick emog läkarnas råd – hanterar sjukdomen själv

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • SUCK till Brismar och GRATTIS till Mats!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »