Flera vägrar burägg!!!

2014-04-11 6:48     3 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

10170957_767600876584557_7730297284704326036_n

På butiken Willy:s facebook sida kan man läsa följande:
Vi har beslutat att sluta sälja burägg i våra butiker. Utfasningen sker löpande och i höst säger vi hej då till de sista buräggen. Självklart hittar du som vanligt ägg från frigående hönor och ekologiska ägg till låga priser hos oss.”

Likaså med Coop… bort med burägg och ja till mera ekologiska och frigående ägg!

stoppj

Läs mera här!

Coop tar bort burhönsäggen – utfasning fram till årskiftet.

Coop tar nu bort de sista äggen från burhöns…

Jag blir jätteglad över denna nya ‘trend’, det har tagit lite tid men nu är det på gång! Helt rätt och ekologiskt ska det vara. Det är en billig peng för en otrolig nyttig bomb!

SvD Opinion: Nej hönor i bur mår inte alls bra

Om vi bara tittar på skillnaden på näring mellan ekologiska ägg och konventionella ägg så bör det vara övertygande nog att välja eko ägg! I alla lägen!

Konventionella ägg innehåller aningen mer av:
tiamin
folat
magnesium
zink
Ekoäggen har något högre energivärde samt innehåller mer av:
protein
fett
E-vitamin
D-vitamin
riboflavin
vitamin B6
vitamin B12
fosfor
järn
kalium
kalcium
jod

Anledningen tros vara fodret och det kan väl stämma. Ekohöna får ju vistas utomhus och där får hon sol och luft och hittar insekter, frön och annat gott.

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Superbra initiativ…men hur gör vi konsumenter? Väljer vi den butik som tagit detta initiativ eller väljer vi fortfarande Maxi och City Gross mfl som bara vill sälja…..? Willys är dessutom den enda butikskedja i Sverige som är miljöcertifierad av naturskyddsföreningen. Tänker vi kunder på detta och vad det innebär? Eller handlar vi fortfarande hos jättarna som Maxi med flera som går på i ullstrumporna och allt för egen vinning? Att få ha naturskyddsföreningens symbol på dörren innebär fler bra saker för miljön som vi LCHF-ätare borde gilla. Bara miljömärkta städprodukter i städning av butik, sopsortering, inga rödlistade fiskar, ingen palmolja i egna produkter mm. ICA med Maxi i spetsen ligger lååååångt efter här, tyvärr.

  • Väldigt trevligt initiativ av butikerna.

  • Vad jag tycker viktigt är att hönsen för den mat de är ämnade för att äta (precis som vi). Spelar ingen roll hur mycket de får springa runt fritt och äta ekologiskt om fodret innehåller exv fiskmjöl och andra tillsatser för att gula ska bli gulare eller innehålla mer omega 3.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »