En diabetikers efterrätt (?)

2013-04-21 9:44     4 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Igår var jag på musikal med supé! Vi hade beställt LCHF supé (vilket erbjöds)… Maten var god: kött, sås och sallad. Sedan kom efterrätten…

908586_10151620519301873_1493704316_n

Den var också LCHF sa servitrisen. Den såg inte väldig LCHF vänlig ut, dessutom fick alla likadant, så jag tveksam (och lite ‘besvärlig’ – eller som jag säger, jag är en utmaning på restaurang). Servitrisen sa att det var endast choklad o grädde i efterrätten… Hmmm… Jag behövde bara dofta på den för att förstå att så va inte fallet. Därav min fråga om det fanns socker i den. Jo lite socker var det fick jag till svar! Bara att ställa undan!

Men på den enorma efterrättsbrickan stod det ett undantag som jag frågade om. Det var en efterrätt till en diabetiker. Så här såg den ut:

911432_10151620520351873_1687641444_n

Det var en hög hög med fruktos! Till en diabetiker, som själv tyvärr vet nog inte bättre då efterrätten blev uppäten. När ska allmänbildningen angående kost och diabetes ändras tro?

MERA om socker och fruktos här (kostdoktorn.se)

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

 • Hej!
  Jag har en fråga, jag har hört många som äter enligt lchf som säger att 70% choklad är ok ibland men är det inte socker i den chokladen också? vad anser du om detta? Ha det gott!

 • Det är socker i allt. Undrar om jag någonsin kommer klara av lchf.

 • Jag jobbar på en diabetesavdelning.
  Vi servera till frukost;
  fil och Corn flakes och vetekakor!
  Sen har patienterna 22 i bs.
  Mycket pasta, potatis och ris till maten.
  Men nu så har diabetes sköterskorna lärt sej att fruktsocker inte är bra.
  Tyvärr så säjer läkarna att LCHF är SKIT.
  Så det är en lång väg att vandra än.
  Och jag som äter LCHF kommer att dö snart.
  Får jag höra en gång varje vecka.

 • Skulle min son som är diabetiker välja den sk Diabetiker efterätten skulle han säkerligen sluta med ett högre Bs än om han tog den med choklad. Personligen tycker jag inget av alternativen är bra, men han skulle nog få ett bättre Bs utan fördröjning om han åt chokladen. Dietisterna MÅSTE ändra sina råd och sin syn på Diabetiker kost. Så länge de rekommenderar light produkter i massor, frukt och ton av kolhydrater kommer vi inte se någon förändring.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »