Efter besöket på Laserkliniken

2015-11-06 8:35     3 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

 

I början på veckan var jag till Karlstads Kirurgiska Laserklinik. Jag hade en ny solskadad fläck, på näsvingen (syns inte för blotta ögat) men jag känner den. Det är som en pytteliten yta som ‘konstant’ flagnar. Aktinisk keratos är tyvärr ingen lek, men om det behandlas tidigt så är risken minimalt att det kan bli cancer.

Enstaka fläckar är bäst att behandla med laser, vad jag har förstått. Jag kan tycka det är konstigt då att ej landstinget använder sig av denna metod. Utan där behandlas Aktiniska keratoser med cellgiftskräm (INGEN ROLIG BEHANDLING!!). När jag gjorde den behandlingen för 3 år sedan (i hela ansiktet) så gick jag inte utanför hemmet på 5 veckor! Mitt ansikte såg ut som den hade blivit överkört och bortskrapad.

Nu ska jag behandlas med laser, det blir ett sår direkt och inom en vecka ska det vara läkt! Det behandlas med en metod som heter CO2 laser.
Jag har även något som heter Rosacea, vilken också kan behandlas med laser… Då är det IPL (intensiv pulsat ljus), som man då behandlar med i några omgångar, inte det heller erbjuder landstinget. Utan då är det starka krämer, dagligen som ska användas. Forever.

Jag har aldrig lagt ut mina bilder från min förra behandlingsomgång. Jobbiga minnen och jobbiga veckor då. Men nu ska jag lägga ut en del av en bild. Kan inte med att lägga ut hela ansiktet, inte än. Det kanske kommer, one day. Men bilden nedan är början, och sen utvecklade sår överallt. Tänk dig, cellgifter i hela ansiktet! Phuuuu!

Jag tänker att kanske kan detta hjälpa eller vara en tröst för någon annan som behöver genomgå denna behandling… Jag minns när jag gick igenom detta så hittade jag väldigt lite på nätet om just andras erfarenheter och behandlingar.

 

 

Så om några veckos så börjar min behandling…

Är väldigt glad att jag hittat alternativa behandlingsmetoder… Dessutom bjuder Laserkliniken alltid på kaffe 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Hej,
    Och härligt, att du har hittat rätt hjälp!

    Har också Rosacea samt problem med flagnade näsvingar. Om man behandlar Rosacea, är det då hela ansiktet man behandlar eller bara i dem ställena man just då har problem (det går ju i skov det också)? Skulle vara intressant att veta om priser, samt var i Stockholm man kan göra de här behandlingar?

  • Lycka till Monique! <3

    /Marie

  • Skönt att du har hittat ett alternativ. Skulle gärna vilja veta vad det kostar.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »