CANCER – kolhydrater, socker & LCHF
Många av oss vet redan att cancer lever på socker! Ändå ‘matas’ cancerpatienter med sockerrik mat… Ann Fernholm lärde jag känna när vi spelade in programmet om kost och diabetes till Vetenskapens Värld. Jag är så glad att hon kommit ut med sin bok ‘Ett sötare blod’ (värt att läsa). Nu är hon dessutom het i media – och det är underbart.
Med högre blodsocker löper man 70% högre risk att få cancer, berättar Ann i en nyskriven artikel. En person som redan fått en cancercell i kroppen så ökar personen att cancern sprider sig snabbare genom att äta socker, dvs med höga insulinnivåer som triggar kroppen tillväxtsystem. Enligt artikeln och Ann så kan man se samband mellan cancersjuka som har problem med blodsocker, de dör mycket snabbare.
Ann berättar vidare att i USA så får cancerpatienter råden att dra ner på socker och kolhydrater.
Aftonbladet: NYA sockerlarmet: Så riskerar du cancerdöd
Jag är övertygad om att sockersnåla livsmedel är den enda vägen till lägre cancerrisk och hjätt- och kärlsjukdomar. Man behöver inte vara spec intelligent för att förstå att läkemedels- och livsmedelsindustrierna är rädda för LCHF. Deras lakejer är den etablerade uppfattningen om matintag från Socialstyrelsen. Man blir mörkrädd. Ngn får gärna svara på mitt mail.
Kjell
Håller helt med!