Bästa hudkrämen! (För solskadad hy)

2018-11-16 8:40     12 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

För några år sedan fick jag diagnosen Aktinisk Keratos (förstadier till hudcancer, men INTE cancer). Utan behandling så kan det utvecklas åt cancerhållet. Men så länge man behandlar såren som är som små flagande fläckar så ska det vara riskfritt och helt ok.

Jag har gått igenom en tuff behandling med cellgiftskräm (HEMSK! här står det mera om den hemska behandlingen), aldrig igen. Numera går jag till en privat hudläkare på Uroderma här i Karlstad som kör mer ‘alternativt’ alltså utan läkemedel. Hon bedövar och skrapar bort några lager av huden, bästa behandlingen!

Hur som helst så har jag hittat detta hudkräm, Actinica Lotion, på nätet (fick tips från en annan tjej som också gått igenom behandlingen). Krämen är verkligen helt underbar, för dig med känslig hy, torr hy eller solskadad hy. Den har faktor 50 och är extremt mjukgörande. Jag skriver inte detta genom något samarbete eller annan annonseringskampagn. Utan detta skriver jag om för det är viktigt och värderfullt för andra som har eller går igenom något liknande jag har gjort. Krämen har förändrad min hy. Jag har varit extrem torr, framförallt i pannan och vid näsan och nu är det helt borta. Den är dessutom dryg. Jag smörjer mig morgon och kväll med mindre än en ärta i storlek. Den har dokumenterade effekter, se länken ovan.

Ville tipsa er iaf om krämen som ser ut att vara slut på de flesta håll här i Sverige (div. apotek). Men googla dig fram, det går att få tag på på andra ställen.

Har du frågor om Aktinisk Keratos och behandlingen så är det bara att skriva en kommentar. Jag kan ju inte allt men har bra egen erfarenhet och tycker det är viktigt att lyfta ämnet.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

12 Kommentarer + Kommentera

 • Hej, kom in på denna sidan helt apropå när jag googlade på Krämerna som nämns för behandling av Aktinisk Keratos. Jag har två ställen i ansiktet , varav den ena nyligen hade en liten vit skorpa som trillade av, sedan har det andra stället en skorpa också, som ev också kan falla av. Alternativbehandling har jag läst kan vara att göra en pasta av Kolloidalt Silver och Bikarbonat, som man lägger på ett tag. Jag vet ej hur jag skall göra , antingen salvan Tolak, frysa eller annat alt. Vilka privatläkare finns för detta, förutom i Karlstad? Jag bor i Hudiksvallområdet. Hoppas ni som skrivit här tidigare har fått edra sår läkta nu, det var ju ett bra tag sedan ni tog upp detta här / Tacksam för ev svar/ Mvh Lisbeth

 • Jag har opererat 3 Bac. Och fryst några ggr. Testade zyklara för två år sen men vid slutet av behandlingen hade jag så svåra biverkningar att jag inte kunde använda full dos. Nu har jag fått Tolak och den verkar vara mildare. Jag behandlar bröstkorgen och är röd sårig och det kliar och bränner emellanåt men inte allmänpåverkad. Så hoppas det går bättre för er alla och testa gärna Tolak nästa gång. Här blir det hatt på och skugga så långt jag orkar. Jag ska även köpa Actinia.

 • Blev du sjukskriven under din behandling av cellgiftskrämen? Hur länge?

 • Hej. Jag genomgår behandling med zyclara nu och ser hemsk ut, hela pannan är ser brännskad ut och höger kind som ser värst ut. Jag är orolig att jag kommer få bestående ärr av detta? Min doktor säger att jag kommer få en slätare hud med när jag tittar på youtube video om det ser jag att dom flesta har röda märken. Är detta nåt du har erfarenhet av ?
  Mvh Lena

  • Jag hörde också att det skulle bli slätare och fin men tja, jag tycker att huden blev flammig efter det… Men slät blev den dock! 🙂

 • Tack för tips om hudvård för oss med aktinisk keratos! Ibland känner man sig så ensammen i detta. 49 år, ljushyad med många utlandsresor, boende i Spanien och solarium i tonåren så får jag nu betala priset för det. Inte roligt alls. Jag har nog provat det mesta frysning, op av baisiliom och nu aktinisk keratos i ansiktet. Blivit ordinerad aldara kräm men det känns ju så himla trist att gå igenom den behandlingen då vi närmar oss vår…men frysa i ansiktet känns ju väl vågat så det är väl bara köra aldara då….

  • Ja det är inte roligt detta! Jag skulle nog frysa om alternativet finns… Ta hand om dig! Styrkekram!

 • PDT är verkligen att rekommendera om skadorna sitter i ansiktet. Det blir snyggast resultat.
  Använder ni aktivia istället för dagkräm?
  Lägger ni sminket innan eller efter aktivia?

 • Mina besvär gick jag med ,först till en privat hudläkare som frös dem.
  Sedan när jag gick till vårdcentralen fick jag remiss och då kostade det 100kr bara och hon frös dom också 1a gagn hos henne och även vid återbesök och då tipsade om Solaraze som hon sa var en mildare kräm. Har inte köpt den , men nu skall jag pröva ditt förslag. Tack för du dela! ☀️

 • Hej och tack för att jag kan kommentera detta.
  Jag är 45 år och jag har tunga solsynder i ryggsäcken… satt och räknade ut hur många timmar i solarium jag tillbringat kom jag fram till 200 timmar. Bara i solarium. Dessutom alltid pressat utomhus. Jag drabbades av kondrodermatit som är en solskada, och på den Aktinisk Keratos. nu är dt slutsolat sedan 10 år tillbaka, spf 50 , och har jag upptäckt ACTINICA och den är bra, har kört EVY/PRODERM spf 50 de sista 10 åren..
  Så nu skall jag snart till plastikkirurgen och operera bort den , den sitter på örat. Men jag hoppas det går att ta bort med Photo Dynamic Therapy, så de skadade cellerna bränns bort, eller prova den där krämen som bränner bort huden. Ett halvt öra vill jag inte ha.. En stor kram till dig, och att du berättade.

 • Hej !
  Hittade din sida av en slump då jag genomgår behandling mot aktinisk keratos i ansiktet med zyclara kräm. Hemskt just nu med många varsår i ansiktet.
  Man har liksom ingen att fråga.
  Undrar hur länge man har dessa hemska sår innan de läker och om man ska ha ngn pencillinsalva på de äckliga variga såren.
  Jag har behandlat 2 veckor först, har smörjt varje kväll men fick dock sluta efter 13 dgr p g a biverkningar i form av värk i benen, trött och lätt illamående.
  Sedan 2 veckors uppehåll och där är jag nu.
  Sedan blir det sista 2 veckor om jag kan fortsätta vill säga.
  Får väl riga dr imorgon och visa såren kanske, man är rädd för infektion p g a såren
  Krämen kan man köpa den på vanligt apotek receptfritt?
  Mvh Tina Perzon i Bollnäs

  • Styrkekram! Det ÄR hemskt! När jag gjorde den behandlingen var jag hemma i 5-6 veckor! Såg hemsk ut! Numera så går jag till en fantastisk hudläkare som skrapar bort det farliga (med bedövning) och det är ett loitet sår i ett par dagar! Helt underbar behandling i jämförelse!

   Lycka till! Det blir bättre…

   Kram

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »