Avled efter fetma-operation

2013-01-21 13:25     2 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom

Åh jag blir så berörd när jag ser denna artikel: Kvinna avled efter operation.

Jag vet så väl, DEN desperata känslan att vilja bli smal/smalare, att bli av med sin stora övervikt, och att egentligen göra vad som helst för att göra det! Jag hade själv övervägt samma operation för några år sedan!

Jag har även träffat många som har fått bra resultat av gastric by-pass operationen, vilket givetvis också sprider sig bland folk som en fungerande och rätt säker metod. Men det är rätt många gånger det går snett. Inte bara med dödsfall utan många lider av olika men efter en sådan operation.

Här om dagen pratade jag med en kirurg (om något helt annat) då den nämde någon som var överviktig, kirurgens åsikt var att gastric-bypass operation är den enda lösningen för vissa! Jag håller självklart inte med, och blir samtidigt skrämd över ‘kunskapen’ som finns hos läkare, eller brist på, när det kommer till kost och välmående.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

 • Hej!
  Tack för att du tar upp detta ämne! Jag gör lite “reklam” för det kriteriet här nu, hoppas det är ok!!

  Jag är Admin i en grupp på FB för oss opererade och dem som funderar på att göra det. Gruppen finns främst för att påvisa baksidan av operationen också, alla komplikationer som kan inträffa och många av oss har just komplikationer i gruppen. Många mår givetvis bra också, tyvärr (tycker jag) tar många komplikationerna i utbyte emot en mindre kroppshydda och intalar sig att de mår bra och jämför hur de skulle mått om viktuppgången skulle fortsatt. Det kan vara komplikationer från vitaminbrist till livshotande tillstånd. Tyvärr orkar de svårast drabbade sällan berätta sin historia så man hör oftast solskenshistorierna istället, vilket i sig inte är fel, ingen är gladare än jag om någon mår bra!
  Flera nyopererade som mår bra finns med i gruppen för att de vill ha hjälp med att förhindra framtida komplikationer. En del har gått med i gruppen och haft op-tid inbokat men tackat nej till op och istället börjat äta sig ner i vikt, en del på LCHF, andra har valt någon annan väg.
  Om du läser detta och känner att du skulle ha nytta av vår kunskap i gruppen (ägarinnan har varit opad i 18 år, jag i snart 12 år) så välkommen att ansöka om medlemskap
  https://www.facebook.com/groups/365981596807589/

  Kram från mig

 • Fruktansvärt!

  I dagens GP står det på förstasidan om hur operation är lösningen på högt blodtryck. Jag skrev ett blogginlägg om saken för jag blev så provocerad.

  http://www.ultimat.nu/genombrott-i-behandlingen-av-en-folksjukdom-ar-kosten.html

  Ha en fin dag!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »